Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Διπλάσια η συχνότητα ψυχικών διαταραχών για τους ασθενείς

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Διπλάσια η συχνότητα ψυχικών διαταραχών για τους ασθενείς

Την αλληλεπίδραση μεταξύ εγκεφάλου και εντέρου αναδεικνύει πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για ψυχιατρικά νοσήματα και διαταραχές

man_pain_abdominal
Αυξημένο κίνδυνο για ψυχικές διαταραχές διατρέχουν τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, σύμφωνα με ευρήματα ομάδας από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μιζούρι. Η μελέτη που δημοσιεύεται στο Irish Journal of Medical Science κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους επαγγελματίες υγείας για καλύτερο έλεγχο και αντιμετώπιση προβλημάτων από την ψυχική σφαίρα στην ομάδα με το σύνδρομο.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία για περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια νοσηλείες ατόμων με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου σε 4.000 νοσοκομεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πάνω από το 38% έπασχε από αγχώδεις διαταραχές και 27% από κατάθλιψη, ποσοστά διπλάσια σε σύγκριση με τον γενικό ενήλικο πληθυσμό. Κάποια ακόμα ψυχιατρικά νοσήματα και διαταραχές που σημείωναν σημαντικά μεγαλύτερο επιπολασμό στην ομάδα με το σύνδρομο ήταν ο αυτοκτονικός ιδεασμός, η διπολική διαταραχή και οι διατροφικές διαταραχές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης