Χριστούγεννα: Τέσσερις λόγοι που μας φαίνεται ότι ήρθαν νωρίτερα φέτος

Χριστούγεννα: Τέσσερις λόγοι που μας φαίνεται ότι ήρθαν νωρίτερα φέτος

Σας πιάνει πανικός στην ιδέα πως τα Χριστούγεννα έφτασαν πριν καν φύγει το καλοκαίρι; Δείτε γιατί συμβαίνει αυτό και κάθε χρόνο, η γνωστή και ως «γιορτή της αγάπης» έρχεται ή μας φαίνεται ότι έρχεται όλο και νωρίτερα

xristougenna1
Έχετε σαστίσει κι εσείς που τα Χριστούγεννα ήρθαν πριν καν προλάβετε να αγοράσετε στολίδια για το δέντρο; Ίσως το έχετε αισθανθεί -αλλά δεν δώσατε μεγάλη σημασία- πως, κάθε χρόνο, η γιορτή με τα μελομακάρονα, τα λαμπιόνια και τους καλικάντζαρους φτάνει ολοένα γρηγορότερα. Έτσι, αν για τους μικρούς μας φίλους φαντάζει αιώνας μέχρι ο Άγιος Βασίλης να τους φέρει το δώρο, για τους ενήλικες, δεδομένων και των συνήθως υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στον χειμώνα γίνεται σε χρόνο… ανύποπτο.

«Ο τρόπος που βιώνουμε το πέρασμα του χρόνου αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά την αίσθηση ότι “ανεβάζει ταχύτητες”» σημειώνει σε άρθρο της στο Conversation η Ruth Ogden, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πειραματικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και επιστημονικές μελέτες: η πίεση από τις υποχρεώσεις της ενήλικης ζωής όσο και η απόκτηση παιδιών «επιταχύνουν» το γύρισμα των σελίδων στο ημερολόγιο. Και οι παράγοντες που διαμορφώνουν αυτή την αίσθηση «επίσπευσης» δεν σταματούν εδώ.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης