Χονδροπάθεια – Επέμβαση: Πώς την καλύπτει το ασφαλιστικό συμβόλαιο

Χονδροπάθεια – Επέμβαση: Πώς την καλύπτει το ασφαλιστικό συμβόλαιο

Μια χονδροπάθεια συχνή στον νεαρό και αθλούμενο κυρίως πληθυσμό μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμη οστεοαρθρίτιδα αν δεν θεραπευτεί. Πώς καλύπτεται η χειρουργική αντιμετώπιση από τα συμβόλαια υγείας

221011171038_boy_teen_sports_doctor_football
Από το 1996 και κάθε χρόνο, η 12η Οκτωβρίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας, και γίνεται αφορμή για ενημέρωση και διάλογο σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις που αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία αναπηρίας, ευθύνονται για το 60% των αναρρωτικών αδειών μακράς διαρκείας και οδηγούν εκτός εργασίας το 50% των ασθενών. Ειδικότερα στη χώρα μας εκτιμάται ότι ένα στα τέσσερα άτομα με ρευματικές παθήσεις εγκαταλείπει την εργασία του μέσα στα 5 πρώτα χρόνια από τη διάγνωση.

Σε παλαιότερο άρθρο έχουμε αναφερθεί στις καλύψεις των ασφαλιστηρίων νοσοκομειακής περίθαλψης για τη συχνότερη ρευματική πάθηση στον γενικό πληθυσμό, την οστεοαρθρίτιδα. Πρόκειται για μια μη φλεγμονώδη διαταραχή του μυοσκελετικού συστήματος που επηρεάζει τις αρθρώσεις και δυσχεραίνει την καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, στην εκδήλωση της οποίας συντείνουν μεταξύ άλλων και η ενασχόληση με συγκεκριμένες αθλητικές δραστηριότητες που καταπονούν τις αρθρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης