Ίλιγγος: Οι συχνότερες μορφές – Οι καλύψεις του ασφαλιστικού συμβολαίου

Η αίσθηση ότι γυρίζουν τα πάντα γύρω σας, ο ίλιγγος δηλαδή ή και η επίμονη ζάλη, μπορεί να αποτελούν συμπτώματα σοβαρών παθήσεων από βλάβη του αιθουσαίου συστήματος του εσωτερικού ωτός. Ενημερωθείτε για τις καλύψεις τους από τα συμβόλαια υγείας

220728145203_woman_dizzy_vertigo
Σίγουρα όσοι αναζήτησαν έγκυρες οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα θα διάβασαν πως η ζάλη, ο ίλιγγος, ο πονοκέφαλος και η ναυτία είναι από τα βασικά συμπτώματα θερμοπληξίας. Το βαρύ κεφάλι όμως, η αστάθεια και ή το ψευδές αίσθημα περιστροφής των αντικειμένων ή περιστροφής του ίδιου του ασθενή γύρω από τα αντικείμενα, όπως περιγράφει τον ίλιγγο στο ygeiamou η ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) και Επιμελήτρια Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, Ελένη Ανδρεοπούλου, μπορεί να μαρτυρούν πλήθος άλλων καταστάσεων.

Ιδιαίτερα ο ίλιγγος αποτελεί ένα από τα πλέον δυσάρεστα συμπτώματα που μπορεί να οδηγήσει το πάσχον άτομο ακόμα και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Αν και η πρώτη σύνδεση που θα έκανε νοητά κάποιος είναι τα ταξίδια με πλοίο είτε τρένο, η εκδήλωσή του μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια όπως βλάβες στο αιθουσαίο νεύρο και τον λαβύρινθο κατόπιν μιας ωτίτιδας, μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση, λαβυρινθίτιδες, τη νόσο Meniere κ.α. (περιφερικός ίλιγγος) είτε καταστάσεις που συμμετέχει το κεντρικό νευρικό σύστημα όπως ημικρανία, πολλαπλή σκλήρυνση, υπέρταση, όγκοι, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια κ.α. (κεντρικός ίλιγγος).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης