Το κόλπο των 3′ που μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση

Το κόλπο των 3′ που μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση

Η τέχνη μπορεί να έχει εξαιρετικά οφέλη για την ψυχική υγεία. Μπορούμε όμως να αποκομίσουμε τα ίδια πλεονεκτήματα χωρίς να κουνηθούμε από τον καναπέ του σπιτιού μας; Νέα μελέτη απαντά

220713141833_virtual_art
Η ενασχόληση με την τέχνη έχει δείξει εδώ και καιρό τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην ψυχική υγεία. Οι επισκέψεις σε χώρους τέχνης, πινακοθήκες και μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στη διαχείριση του άγχους, τη βελτίωση της διάθεσης και γενικότερα στην ευημερία ενός ατόμου. Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε τώρα ότι τα ίδια πλεονεκτήματα μπορεί να προσφέρει, όμως, και η διαδικτυακή ενασχόληση με την τέχνη.

Η μελέτη της ερευνητικής ομάδας Arts and Research on Transformation of Individuals and Society, των συναδέλφων τους από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Ινστιτούτο Ψυχογλωσσολογίας Max Planck, με επικεφαλής τους MacKenzie Trupp και Matthew Pelowski, είχε στόχο να διερευνήσει εάν η ψηφιακή ενασχόληση με την τέχνη θα μπορούσε να έχει ανάλογες επιδράσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, με αυτές που έχει διαπιστωθεί ότι έχει η βιωματική εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης