Το αντιφλεγμονώδες τρόφιμο που βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Το αντιφλεγμονώδες τρόφιμο που βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Στα οφέλη των δαμάσκηνων προστίθεται και αυτό της προστασίας των οστών. Δείτει πόσα δαμάσκηνα την ημέρα βοηθούν στην θωράκιση του οστικού ιστού και την καταπολέμηση της φλεγμονής

220406144309_damaskina
Περισσότερα από ό,τι γνωρίζαμε είναι τελικά τα οφέλη των δαμάσκηνων σύμφωνα με νέα έρευνα. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως τα δαμάσκηνα (ή τα αποξηραμένα δαμάσκηνα) βοηθούν στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Ειδικότερα, μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Advances in Nutrition, εξέτασε πώς τα δαμάσκηνα μπορεί να παίζουν ρόλο στην υγεία των οστών των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών. Ιδίως σε αυτό το δημογραφικό πληθυσμό, η οστεοπόρωση, η ασθένεια δηλαδή των οστών που χαρακτηρίζονται από σημαντικά μειωμένη οστική πυκνότητα, αποτελεί μείζονα ανησυχία, με τα κρούσματα να αναμένεται να αγγίξουν τα 13.6 εκατομμύρια μέχρι το 2030. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο οργανισμός χάνει πάρα πολλά οστά, δεν παράγει αρκετά, παράγει όμως εύθραυστα οστά ή έναν συνδυασμό των τριών. Το αποτέλεσμα αυτών είναι πως τα οστά είναι πιο αδύναμα και πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς και κατάγματα.

Η ορμόνη που προστατεύει τα οστά είναι τα οιστρογόνα που μειώνεται απότομα κατά την εμμηνόπαυση, οπότε και οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης