Αντιγήρανση: Το μυστικό της νεότητας βρίσκεται στο έντερό μας

Αντιγήρανση: Το μυστικό της νεότητας βρίσκεται στο έντερό μας

Τον εξέχοντα ρόλο του εντερικού μικροβιώματος στη γήρανση αλλά και τη μακροζωία αναδεικνύουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη – Ποια βακτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την παράταση της ζωής του ανθρώπου

microbiome
Η προχωρημένη ηλικία φαίνεται πως αλλάζει τη δομή του μικροβιώματος στο λεπτό έντερο. Στο μέλλον, είναι πιθανό οι επιστήμονες να μπορούν να τροποποιήσουν αυτό το βακτηριακό περιβάλλον για να ενισχύσουν τη μακροζωία, υποδεικνύει νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cell Reports.

Το εντερικό μικροβίωμα αποτελείται από τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς και το γενετικό τους υλικό. Η ποικιλία αυτών των οργανισμών θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της υγείας και της ευεξίας.

Με τη φυσιολογική γήρανση, τα βακτήρια στο λεπτό έντερο μετατρέπονται από μικρόβια που προτιμούν το οξυγόνο (αερόβια) σε μορφές που μπορούν να επιβιώσουν και με λιγότερο (αναερόβια). Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, όσο ο χρόνος περνά, παρατηρείται αύξηση των κολοβακτηριδίων σε σχέση με άλλους οργανισμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης