Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή στα θετικά πρόσημα μετά τη διήμερη διόρθωση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή στα θετικά πρόσημα μετά τη διήμερη διόρθωση

Ο Γενικός Δείκτης απομακρύνεται από τις 1.480 μονάδες και πλησιάζει τα πρόσφατα ρεκόρ - Μαζικές οι κινήσεις στην επιχειρηματική «σκακιέρα»

xrimatistirio
Διάθεση για ανάκαμψη, έπειτα από το διήμερο πτωτικό σερί, γίνεται σήμερα (23/5) αντιληπτή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται από τις παρυφές των 1.480 μονάδων και να πλησιάζει τα επίπεδα των πρόσφατων ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο ΓΔ καταγράφει άνοδο +0,3% και διαπραγματεύεται στις 1.484,53 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.480,97 μονάδες και το υψηλό ημέρας στις 1.485,34 μονάδες. Θετικά είναι τα πρόσημα για τους περισσότερους τίτλους, που υποχώρησαν χθες, με τους επενδυτές να επαναλαμβάνουν το μοτίβο της προσέγγισης νέων κορυφών μετά από ήπιο και ελεγχόμενο profit taking.

To X.A. προέρχεται από διήμερη πτώση της τάξης του -1,51%, η οποία το απομάκρυνε περίπου 20 μονάδες από το υψηλό 13 ετών των 1.502,79 μονάδων. Εύλογη και δικαιολογημένη χαρακτηρίζεται η διόρθωση από τους αναλυτές, καθώς η εγχώρια αγορά συντονίστηκε με τις ανάλογες κινήσεις των διεθνών, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στους traders για απαραίτητες «ανάσες».

Μαζικές οι κινήσεις στην επιχειρηματική «σκακιέρα», καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα είχαμε εξελίξεις με το placement για τη Mytilineos, το IPO της Noval Property που μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς και την επίσημη πρόταση της Motor Oil στην Ελλάκτωρ για την εξαγορά της Ηλέκτωρ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

To παρασκήνιο του αιφνιδιασμού Σούνακ με τις πρόωρες εκλογές - Θα αναβιώσει η «κατάρα του Ιουλίου» για τους Τόρις;

Ελληνικό ευρω-μπλόκο στα Σκόπια όσο συνεχίζονται τα «κόλπα» - Τελειώνουν τα ψέματα ως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σε αρμονία ο Κασσελάκης με τον Τσίπρα, σε διάσταση από την «κομματική επετηρίδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης