Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Πόσο απαραίτητη είναι η τρίτη δόση

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Πόσο απαραίτητη είναι η τρίτη δόση

Ενάντια στη χορήγηση μιας τρίτης «αναμνηστικής» δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 στέκεται μερίδα επιστημόνων, προτάσσοντας επιχειρήματά μέσα από τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα. Τι τους προβληματίζει σχετικά με ένα ζήτημα που αποτελεί ειλημμένη απόφαση για αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα;

241907242_535978080821431_7534911521011473444_n
Την αντίθεσή τους στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 διατυπώνει διεθνής επιστημονική ομάδα με τη συμμετοχή ερευνητών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Σύμφωνα με την εκτίμησή της που δημοσιεύεται στο Lancet, ακόμη και η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγή Δέλτα παγκοσμίως δεν αποτελεί λόγο εμβολιασμού με τρίτη δόση.

Η πρόσφατη ανάλυση ανατρέχει στο σύνολο των στοιχείων από τις διαθέσιμες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές και μελέτες παρατήρησης που έχουν δημοσιευτεί ή βρίσκονται στο στάδιο της προδημοσίευσης. Η αρνητική γνωμοδότησή τους συνοψίζεται σε τρεις βασικές παραμέτρους.

1. Η αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων εμβολίων. Πλήθος ερευνών έχουν πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των εγκεκριμένων εμβολίων έναντι της σοβαρής νόσου COVID-19 κατόπιν λοίμωξης από όλα τα κυκλοφορούντα στελέχη του κορωνοϊού SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγμένων Δέλτα (αφρικανικό) και Άλφα (βρετανικό). 

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης