Να γιατί κάποιοι 60αρηδες δεν μπορούν να «πάρουν» τα πόδια τους

Να γιατί κάποιοι 60αρηδες δεν μπορούν να «πάρουν» τα πόδια τους

Σημαντικά προβλήματα κινητικότητας διατρέχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που έχουν αυξημένη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά και έντονη μυϊκή αδυναμία, υποστηρίζει νέα μελέτη

190506150135_old_runnes-1280x720
Οι αδύναμοι μύες και το κοιλιακό λίπος αποτελούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό για τους ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο περπάτημα. Η μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του São Carlos (UFSCar) σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (UCL) αναδεικνύει μια σημαντική απώλεια στην ταχύτητα βάδισης στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που παρουσιάζουν αυτά τα δύο σωματικά χαρακτηριστικά.

Το βραδύτερο βάδισμα θεωρείται φυσιολογικό αποτέλεσμα της διαδικασίας γήρανσης, ωστόσο πολλά προβλήματα κινητικότητας μπορούν να παρουσιαστούν αν η ταχύτητα βαδίσματος μειωθεί απότομα. Οι καθημερινές δραστηριότητες, όπως το πέρασμα του δρόμου πριν το κόκκινο στο φανάρι για τους πεζούς, γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, ενώ μπορεί να υπάρχει και αυξημένος κίνδυνος πτώσεων και σταδιακής απώλειας της ανεξαρτησίας, όσο η κατάσταση επιδεινώνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης