Κορωνοϊός – Άνδρες: Το επικίνδυνο σύμπτωμα που απειλεί τη γονιμότητα

Κορωνοϊός – Άνδρες: Το επικίνδυνο σύμπτωμα που απειλεί τη γονιμότητα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί στους άνδρες σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, καθώς νέα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της νόσου Covid-19 ενδεχομένως να προκαλεί προβλήματα γονιμότητας

200511183036_mask-1280x720
Οι άνδρες που παρουσιάζουν υψηλό πυρετό έπειτα από λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα γονιμότητας μετά από κάποιο διάστημα, διαπιστώνει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Assam που δημοσιεύθηκε στο Royal Society.

Όπως έχουν αναδείξει ήδη αρκετές μελέτες, τα τρία βασικά συμπτώματα της νόσου COVID-19 που χρήζουν παρακολούθησης είναι ο υψηλός πυρετός (άνω των 38C), ο συνεχόμενος βήχας και η απώλεια γεύσης και όσφρησης. Τώρα, λοιπόν, οι επιστήμονες αποκάλυψαν στοιχεία που δείχνουν ότι η COVID-19 μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές στη γονιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υψηλή θερμοκρασία του σώματος έχει αποδειχθεί πως προκαλεί επιβλαβές οίδημα στους όρχεις των ανδρών και κάποιοι ασθενείς που παρουσίαζαν υψηλή θερμοκρασία σώματος λόγω του κορωνοϊού αργότερα ήρθαν αντιμέτωποι με βλάβες στους ιστούς των όρχεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης