Νόσος Πάρκινσον: Ο απλός τρόπος να καθυστερήσετε και να μειώσετε τα συμπτώματα

Νόσος Πάρκινσον: Ο απλός τρόπος να καθυστερήσετε και να μειώσετε τα συμπτώματα

Ο βαθμός τήρησης μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση πρώιμων συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον ή ακόμα και να αποτρέψουν την ανάπτυξη της ίδιας της νόσου

200821203819_mediterranean-1280x720
Παρόλο που τα κινητικά προβλήματα είναι τα κύρια συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον, οι πάσχοντες από την ασθένεια συχνά αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατάθλιψη για 10 ή περισσότερα χρόνια πριν την έναρξη των κινητικών προβλημάτων. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Neurology, λοιπόν, υποδεικνύει ότι η υγιεινή διατροφή στη μέση ηλικία μπορεί να συνδέεται με λιγότερα από αυτά τα προϋπάρχοντα συμπτώματα.

«Παρόλο που η μελέτη δεν παρέχει σχέση αιτίου-αποτελέσματος, σίγουρα υποδεικνύει έναν ακόμη λόγο να καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όσπρια. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να προσδιοριστεί ο λόγος που η υγιεινή διατροφή θα μπορούσε να καθυστερήσει ή ακόμα και να αποτρέψει την ανάπτυξη της νόσου Πάρκινσον σε ανθρώπους που έχουν ήδη αυτά τα προϋπάρχοντα συμπτώματα», επισημαίνει η συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Samantha Molsberry.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης