Γαλλία: Ελεύθερος ως τη δίκη του ο γιατρός που δηλητηρίασε δεκάδες ασθενείς

Γαλλία: Ελεύθερος ως τη δίκη του ο γιατρός που δηλητηρίασε δεκάδες ασθενείς

Ο αναισθησιολόγος Φρεντερίκ Πεσιέ θεωρήθηκε ύποπτος για την ηθελημένη δηλητηρίαση ασθενών κατά τη διάρκεια επεμβάσεων, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να τους επαναφέρει στη ζωή, εφαρμόζοντας τεχνικές ανάνηψης

giatros
Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση γαλλικού δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα της εισαγγελίας για κράτηση του του αναισθησιολόγου από την Μπεζανσόν, Φρεντερίκ Πεσιέ, ο οποίος κατηγορείται για τη δηλητηρίαση δεκάδων ασθενών.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος γιατρός θεωρήθηκε ύποπτος για την ηθελημένη δηλητηρίαση ασθενών σε νοσοκομεία, μέσω παροχής θανάσιμων δόσεων χλωριούχου καλίου ή αναισθητικών στο σύστημα έγχυσης κατά τη διάρκεια επεμβάσεων, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να τους επαναφέρει στη ζωή, εφαρμόζοντας τεχνικές ανάνηψης. Ο Πεσιέ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι, σε 9 τουλάχιστον περιπτώσεις, ο γιατρός δεν κατάφερε να πετύχει ανάνηψη και οι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή. Από τις έρευνες που έγιναν, οι ανακριτές πήραν στα χέρια τους στοιχεία που συνδέουν τον Πεσιέ με 24 περιπτώσεις δηλητηρίασης από συνολικά 66 ύποπτα περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων στην κλινική στην οποία εργαζόταν.

Οι ηλικίες των θύματων του κυμαίνονται μεταξύ 4 και 80 ετών, ενώ οι πράξεις του ενδέχεται να να επηρεάζουν περισσότερους από 24 ασθενείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης