Καλιφορνέζος πέθανε αφού έλαβε μέρος σε διαγωνισμό κατανάλωσης τάκο

Καλιφορνέζος πέθανε αφού έλαβε μέρος σε διαγωνισμό κατανάλωσης τάκο

Κατέρρευσε στο τραπέζι του διαγωνισμού και άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο

tacos
Ένας 41χρονος άνδρας έφυγε από τη ζωή λίγη ώρα αφότου έλαβε μέρος σε διαγωνισμό κατανάλωσης τάκο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός αγώνα μπέιζμπολ της Minor League στην Καλιφόρνια, την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με το Associated Press.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Τόνι Μπότι, ο Ντέινα Χάτσινγκς, από το Φρέσνο, άφησε την τελευταία του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα το ίδιο βράδυ.

Ο Μπότι ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθεί νεκροψία στη σορό του άνδρα, ώστε να καθοριστούν τα αίτια θανάτου. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσα τάκος είχε καταναλώσει ο άτυχος Καλιφορνέζος, πριν καταρρεύσει στο τραπέζι του διαγωνισμού. 

Εκπρόσωπος της ομάδας μπέιζμπολ Φρέσνο Γκρίζλις εξέφρασε τη «συντριβή των παικτών» για την είδηση του θανάτου του άνδρα, ο οποίος ήταν οπαδός τους, και τη διαβεβαίωση ότι θα συνεργαστούν απόλυτα με τις τοπικές Αρχές, παρέχοντας όποιες πληροφορίες τους ζητηθούν.

Ο διαγωνισμός κατανάλωσης τάκο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ήταν το «ζέσταμα» για το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατανάλωσης Τάκο του Φρέσνο» που επρόκειτο να λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο. Στον απόηχο αυτού του τραγικού συμβάντος ο διαγωνισμός αυτός ακυρώθηκε, ωστόσο η προγραμματισμένη «γιορτή τάκο» με καντίνες και ειδικές εκδηλώσεις πρόκειται να διεξαχθεί κανονικά, ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας.

Ένας φίλαθλος που παρακολούθησε τον διαγωνισμό είπε στην τοπική εφημερίδα Fresno Bee ότι ο Χάτσινγκς τράβηξε αμέσως την προσοχή του, επειδή έτρωγε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, συγκριτικά με τους άλλους διαγωνιζόμενους. «Ήταν σαν να μην είχε ξαναφάει ποτέ στη ζωή του. Έχωνε τα τάκο στο στόμα του χωρίς καν να μασά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Χάτσινγκς κατέρρευσε και το κεφάλι του χτύπησε στο τραπέζι περίπου επτά λεπτά μετά την έναρξη του διαγωνισμού, ο οποίος κατόπιν έληξε άμεσα.

Κλείσιμο
Οι διαγωνισμοί κατανάλωσης φαγητού αποτελούν συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ και πολλές φορές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δημοφιλών αθλητικών εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου πρωταθλήματος στο Φρέσνο, νικητής είχε αναδειχθεί ο Τζέφρι Έσπερ, ο οποίος έφαγε 73 τάκος σε οκτώ λεπτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης