Μπολσονάρου: Πήγε να το παίξει μηχανόβιος και «παιδί του λαού» αλλά του... «γύρισε μπούμερανγκ»

Μπολσονάρου: Πήγε να το παίξει μηχανόβιος και «παιδί του λαού» αλλά του... «γύρισε μπούμερανγκ»

Ο λαϊκιστής ηγέτης έδωσε ένα πολύ κακό παράδειγμα για το πώς πρέπει κανείς να οδηγεί μηχανή

BOLSONARO
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαϊκιστής Ζαΐχ Μπολσονάρου κάνει δήθεν αυθόρμητες βόλτες σε λαϊκές γειτονιές της Βραζιλίας, θέλοντας να πείσει τους φτωχούς πολίτες ότι είναι ένας από αυτούς, και ότι συμμερίζεται τα προβλήματά τους.

Ανήμερα την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών όμως, ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα, συνδυάζοντας το προφίλ του «λαϊκού παιδιού» με εκείνο του «ξέγνοιαστου καβαλάρη».

Έτσι καβάλησε την μηχανή του (ή τέλος πάντων κάποια μηχανή) και βγήκε βόλτα για να συναντήσει τους πολίτες, να τους μιλήσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Το βίντεο που προέκυψε από αυτήν την «αυθόρμητη επικοινωνία» με τον λαό δημοσιεύτηκε φυσικά σε όλους τους επίσημους λογαριασμούς της κυβέρνησης στα social media, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσε ο Μπολσονάρου.



Την επόμενη μέρα της βόλτας του Βραζιλιάνου ηγέτη, ένας νομικός κατηγόρησε δημόσια τον Μπολσονάρου ότι παραβίασε παραπάνω από έναν κανονισμό της Τροχαίας, μαρσάροντας δυνατά και φορώντας με τελείως λάθος τρόπο το κράνος του.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρές παραβιάσεις» εξηγεί ο Μαουρίτσιο Τζανούτζι, νομικός που ειδικεύεται στον τομέα των Μεταφορών.

«Ως ηγέτης ενός έθνους έδωσε ένα πολύ κακό παράδειγμα για το πώς πρέπει κανείς να οδηγεί μηχανή», συμπληρώνει ο νομικός στην εφημερίδα «Φόλια ντε Σάου Πάουλου».

Κλείσιμο
Βάσει νόμου, εξηγεί ο Τζανούτζι, ο Μπολσονάρου πρέπει να τιμωρηθεί όχι μόνο με επιβολή προστίμου, αλλά και με προσωρινή αφαίρεση του διπλώματος οδήγησής του.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με το γραφείο του Βραζιλιάνου προέδρου, ρωτώντας εάν ο Μπολσονάρου έχει καν δίπλωμα για την οδήγηση μηχανής, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης