Μία «απίθανη τρελή» πτήση... Για Ντίσελντορφ ξεκίνησε, στο Εδιμβούργο κατέληξε!

crazy_fly

Το λάθος σχέδιο πτήσης, η... ψηφοφορία των επιβατών και το... Brexit

Τι μπορεί να σε συμβεί σε μία πτήση; Να συντριβεί λόγω μηχανικής βλάβης. Να δεχτεί αεροπειρατεία. Να έχεις πέσει σε πολλά κενά. Να καθυστερήσει για διάφορους λόγους. Να έχεις ενοχλητικό διπλανό. Ή, να σε πιάσει η... κοιλιά σου και... τα παρακάτω δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε. Τα παραπάνω είναι ό,τι συνήθως μπορεί να συμβεί σε μία πτήση. Σωστό; Και όμως λάθος! Διότι πλέον, στη λίστα με τις πιθανές ατυχίες προστέθηκε μία ακόμη: Το λανθασμένο σχέδιο πτήσης!

Πώς είπατε; Δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό; Και όμως συμβαίνει. Συνήθως, βέβαια, αφορά εμπόρους ναρκωτικών που θέλουν να κρύψουν τα ίχνη τους. Στην περίπτωσή μας η πτήση δεν ήταν για... εμπόριο. Ήταν μία κανονική πτήση, η οποία ξεκίνησε από το Λονδίνο με προορισμό το Ντίσελντορφ στη Γερμανία, αλλά κατέληξε στη... Σκωτία και στο Εδιμβούργο! Πώς συνέβη αυτό; Λόγω του λανθασμένου σχεδίου πτήσης που είχε καταθέσει κάποιος υπάλληλος.

Τα πράγματα είναι απλά. Η πτήση της British Airways είχε προορισμό τη γερμανική πόλη. Από τη στιγμή που -άγνωστο πώς- έγινε λάθος, οι επιλογές ήταν δύο. Ή να επιστρέψει στο Λονδίνο, ή να πάει στο Εδιμβούργο και από εκεί, μετά τον ανεφοδιασμό καυσίμων και με ένα δεύτερο σχέδιο πτήσης, να μεταβεί στο Ντίσελντορφ. Οι πιλότοι επέλεξαν το δεύτερο.

Η... τρελή πτήση από το Λονδίνο, ωστόσο, δεν ήταν... τρελή μόνο σε ότι αφορά τον προορισμό της. Όταν ο πιλότος ανακοίνωσε το... λάθος, οι αντιδράσεις ήταν ποικίλλες. Κάποιοι εξαγριώθηκαν. Κάποιοι άλλοι... άραξαν και αντιμετώπισαν με χαμόγελο την κατάσταση. Ο μεγάλος χαβαλές, ωστόσο, έγινε όταν κάποιος πρότεινε να γίνει... ψηφοφορία, για το πού να πετάξει το αεροπλάνο. Εδιμβούργο ή Ντίσελντορφ;

Υπήρξε και μία τρίτη αντίδραση. Το... Brexit! Τι σημαίνει αυτό; Κάποιοι το συνδύασαν με την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πώς το... λάθος δεν ήταν τελικά και τόσο... λάθος, αλλά μία ενδεικτική κατάσταση για το τι θα ακολουθήσει την επομένη της εξόδου! Λέτε;

fly_map

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης