Η Βρετανική Βουλή ψηφίζει για το Brexit - Αντιμέτωπη με συντριπτική ήττα η Μέι

Η Βρετανική Βουλή ψηφίζει για το Brexit - Αντιμέτωπη με συντριπτική ήττα η Μέι

Η Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα χάσει την ψηφοφορία για τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit Οι ψήφοι κατά του σχεδίου ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 200, γεγονός που της δημιουργεί τεράστιο πολιτικό πρόβλημα

may_main2
Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν το σχέδιό της, η Βουλή των Κοινοτήτων φαίνεται πως θα καταψηφίσει σήμερα τη συμφωνία για το Brexit με μεγάλη πλειοψηφία και ψήφους από όλα τα κόμματα.

Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δείτε live:

Brexit crisis: MPs to vote on PM's Brexit deal


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», οι ψήφοι κατά του σχεδίου ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 200, δημιουργώντας ένα ακόμη τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην Μέι.

Εφόσον το αποτέλεσμα της σημερινής ψήφου είναι συντριπτικά κατά του σχεδίου της Βρετανίδας πρωθυπουργού, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν θα καταθέσει πρόταση μομφής, η οποία, πάντως, είναι δύσκολο να περάσει, καθώς θα χρειαστεί τη στήριξη και βουλευτών των Τόρις.

Κλείσιμο

Οι ίδιοι οι Συντηρητικοί, πάντως, έχουν τα χέρια τους δεμένα, καθώς μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας προς τη Μέι, πριν από μερικές εβδομάδες, δεν μπορούν να εκκινήσουν εσωτερικές διαδικασίες εναντίον της για τους επόμενους έξι μήνες.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε στις 19:00 ώρα Βρετανίας (21:00 Ελλάδας) και θα διαρκέσει ανάλογα με τον αριθμό των τροπολογιών που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην ατζέντα της ημέρας βρίσκονται 14 τροπολογίες πάνω στην κύρια πρόταση της κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ε.Ε., ωστόσο ο πρόεδρος θα αποφασίσει ποιες από τις τροπολογίες θα τεθούν σε ψηφοφορία.

Η κορύφωση της συζήτησης ξεκίνησε μετά τις 18.00 ώρα Βρετανίας (20:00) με τις τοποθετήσεις της πρωθυπουργού και του ηγέτη του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης