Brexit: Η Βουλή των Κοινοτήτων αποφασίζει αν θα εγκρίνει τη συμφωνία της Μέι

Brexit: Η Βουλή των Κοινοτήτων αποφασίζει αν θα εγκρίνει τη συμφωνία της Μέι

Η ισορροπία ισχύος στη Βουλή των Κοινοτήτων ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα κρίνει το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ

Theresa May calls off MPs' vote on her Brexit deal - BBC News
Η Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου συζητά εάν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει σήμερα τη συμφωνία που έκλεισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για το Brexit, απόφαση που θα κρίνει πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δυνητικά την πορεία της οικονομίας της χώρας.

Η ισορροπία ισχύος στο βρετανικό κοινοβούλιο κάθε άλλο παρά μοιάζει να ευνοεί την αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργό. Η συμφωνία βάλλεται πανταχόθεν: από τους ευρωσκεπτικιστές, από τους υποστηρικτές της ΕΕ, αλλά και από το μικρό βορειοϊρλανδικό κόμμα το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Μέι.

Το κοινοβούλιο έχει συνολικά 650 μέλη.

Από αυτά, γύρω στα 100 είναι είτε μέλη της κυβέρνησης, είτε εγγυητές της κομματικής πειθαρχίας των Τόρις (whips, στην κοινοβουλευτική ορολογία) που υποχρεούνται να στηρίξουν τη συμφωνία και κατά συνέπεια μπορούν να αφαιρεθούν από τον υπολογισμό.

Οι Συντηρητικοί έχουν 317 έδρες. Κυβερνούν όμως με πλειοψηφία μόλις 13 εδρών, χάρη στη συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Democratic Unionist Party, DUP), το οποίο καταλαμβάνει 10 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο αριθμός των μελών του κοινοβουλίου που έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα υποστηρίξουν τη συμφωνία είναι 32.

Κλείσιμο
Ο αριθμός των μελών του κοινοβουλίου που έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία είναι 93, συμπεριλαμβανομένων 27 των Τόρις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης