Βερολίνο: «Παράθυρο» για νέες συνομιλίες Λονδίνου - Βρυξελλών για τη συμφωνία σχετικά με το Brexit

Βερολίνο: «Παράθυρο» για νέες συνομιλίες Λονδίνου - Βρυξελλών για τη συμφωνία σχετικά με το Brexit

Εάν απορριφθεί σήμερα από τη Βουλή η συμφωνία

mei
«Εάν η συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit απορριφθεί σήμερα από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ενδέχεται να υπάρξουν νέες συνομιλίες με την ΕΕ», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

H κυβέρνηση του Βερολίνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες συνομιλίες με τις Βρυξέλλες σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαική οικογένεια.

Νωρίτερα, η γερμανική κυβέρνηση είχε διαψεύσει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Τhe Sun» επισημαίνοντας ότι η Μέρκελ δεν έδωσε επιπλέον διαβεβαιώσεις στη βρετανίδα πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να πραγματοποιήσει νέες συνομιλίες με τη Βρετανία η Βουλή στο Λονδίνο απορρίψει σήμερα τη συμφωνία για το Brexit», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη Συνθήκη αποχώρησης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μάας είπε πως «η συμφωνία στέκει ως έχει». Σημείωσε πως δεν έχει πάψει να ελπίζει πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να κερδίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου για τη συμφωνία της για αποχώρηση από την ΕΕ, λέγοντας πως θα ήταν ένας καλός τρόπος ώστε να αποφευχθεί μια άτακτη αποχώρηση. Πρόσθεσε όμως πως «αν πάνε στραβά τα πράγματα απόψε, τότε θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες».

Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες της ΕΕ έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης