Ο Ζάεφ εξασφάλισε πλειοψηφία 2/3 για τη Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ

zaev_parliament_main

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων που επικαλούνται ανεπίσημες κοινοβουλευτικές πηγές, ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία για τη συνταγματική αναθεώρηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Συνεχίζονται οι ζυμώσεις και η συζήτηση στη Βουλή που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 4 δεν έχει ακόμη αρχίσει

Την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 των βουλευτών φέρεται ότι εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως αναφέρουν ΜΜΕ των Σκοπίων, που επικαλούνται ανεπίσημες κοινοβουλευτικές πηγές. Την ίδια ώρα, το VMRO-DPMNE διαψεύδει ότι υπάρχει πλειοψηφία και ζητούν άμεση διενέργεια της ψηφοφορίας, που παρότι προγραμματίστηκε για τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα - 4 ώρα Ελλάδος) άγνωστο παραμένει πότε θα διεξαχθεί. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV των Σκοπίων, ο Ζάεφ κατάφερε να εξασφαλίσει τις 80 ψήφους που χρειάζεται για να περάσει τον σκόπελο της πρώτης ψηφοφορίας. Ωστόσο, αν και η κοινοβουλευτική διαδικασία είχε προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), η συζήτηση δεν έχει καν ξεκινήσει. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, οι βουλευτές, δίνοντας την ψήφο τους θα την αιτιολογούν. Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα τεθεί θέμα παραίτησης του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE Κρίστιαν Μίτσκοσκι.

Επισήμως, ο λόγος για την αναβολή της έναρξης της συνεδρίασης είναι για να συγκεντρωθούν οι βουλευτές στην αίθουσα. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες των βουλευτών. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν όλοι οι βουλευτές βρίσκονται στο κτίριο της Βουλής, ενώ στο κτίριο της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και ο επικεφαλής του DUI Άλί Αχμέτι.


Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο, μετά από αναμονή μιάμιση ώρας, αναβλήθηκε για τις 3 (τοπική ώρα- 4 ώρα Ελλάδας). Ωστόσο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, η συζήτηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ενώ άγνωστο παραμένει πότε και εάν θα πραγματοποιηθεί. 

Τα σκοπιανά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι για τη σημερινή συνεδρίαση υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από δημογράφους, ενώ υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία μέσα και έξω από το κτίριο της Βουλής.

To VMRO-DPMNE ζητά την άμεση διεξαγωγή της ψηφοφορίας

Οι πιέσεις και οι ζυμώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις είναι έντονες. Λίγο αφότου τα ΜΜΕ των Σκοπίων ανακοίνωσαν ότι ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, το VMRO-DPMNE ζήτησε άμεση διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αμφισβητώντας ότι η κυβερνητική πλευρά διαθέτει την ψήφο του 2/3 των βουλευτών.

«Έχουμε περάσει 19 ημέρες από το δημοψήφισμα, στο οποίο οι πολίτες δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει απόφαση για συνταγματική αλλαγές. Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί τη διαδικασία» κατήγγειλε εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Ο Μιλόσοσκι ζήτησε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να γίνει η ψηφοφορία, ώστε να διαπιστώσει η κυβέρνηση ότι δεν έχει πλειοψηφία και ότι δεν υπάρχει εντολή να υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές.

Όταν ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE ερωτήθηκε για τις φήμες ότι επτά βουλευτές του θα ψηφίσουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές, ο Μιλοσόσκι υποστήριξε ότι μετά την ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα διαπιστώσει ότι η βούληση των πολιτών είναι ισχυρότερη από τις πιέσεις στους βουλευτές να ψηφίσουν ενάντια στη βούληση του λαού.


Καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας τουλάχιστον δύο βουλευτών

Νωρίτερα, ο Μιλόσοσκι, που είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Εξωτερικών, μέσω της FAZ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να δωροδοκήσει τουλάχιστον δύο βουλευτές του VMRO-DPMNE για να ψηφίσουν «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ υπήρξαν έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη, με τον ίδιο σκοπό.

Σύμφωνα με τον Μιλοσόσκι, δύο συνάδελφοί του «προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές». Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανέφερε, αρνήθηκαν την πρόταση και θα καταγγείλουν το περιστατικό στο Γενικό Εισαγγελέα, όταν ο θεσμός απαγκιστρωθεί από τον έλεγχο της κυβέρνησης.Τι ακολουθεί μετά την πρώτη ψηφοφορία

Εάν οι πληροφορίες των ΜΜΕ των Σκοπίων επιβεβαιωθούν και ο Ζάεφ καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 2/3, ακολουθούν άλλες δύο ψηφοφορίες εντός των επόμενων 20 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, αναμένεται η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ (78)

Πεοστεκουμενος Κεντρομακεδων

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας από τους Κνιτες?€€€-ηταν και είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Ελπίζουμε να περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία και στη συνέχεια από την Ελλάδα. Είναι μια συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία καθώς προασπίζει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας και ταυτόχρονα απομακρύνει τις οποίες αλυτρωτικές τάσεις καποιων ακραίων βορειομακεδονων!

ΠΟΛΙΤΕΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

G

Opa

ΕΛΑΜΨΕ Η ....ΑΛΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!!!!

Άντε καιρός να μαθαίνουμε ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΚΛΕΒΟΥΝ"!!!

Χρήστος

Μία δουλειά είπαν να κάνουν σωστά και σε αυτή τα κάναν θάλασσα Οι Σκοπιανοί θα αποφασίσουν θετικά για να πετάξουν το μπαλάκι και την ευθύνη σ εμάς για την αποτυχία της συμφωνίας, αφού τώρα βλέπουν ότι ακόμα κι αν αυτοί αποφασίσουν θετικά η Ελλάδα θα την απορρίψει και έτσι συσπειρώνονται σε μια εθνικά συμφέρουσα απόφαση όπου και τη δουλειά τους θα κάνουν (μη συμφωνία) και θα πετάξουν την ευθύνη σ εμας. Είναι σίγουρο ότι έτσι πείθονται κάποιοι της αντιπολίτευσης να συμπληρώσουν τα 2/3= 80 . Αντίθετα εμεις, όπως συνέβη και το 2014 που δεν άφησαν τη ΝΔ να τελειώνει με τα μνημόνια και φάγαμε στον πισινό πάνω από 100 δισ επιπλέον, έτσι και τώρα δεν κρατήθηκαν λίγο ακόμα για να τελειώσει η δουλειά, και να χρεωθεί η αποτυχία της συμφωνίας στους Σκοπιανούς και να νικήσουν σε ένα τουλάχιστον μετωπο, όπου νικήτρια θα ήταν και η πατρίδα με προφανή οφέλη, και δημιούργησαν ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα που θα μας στείλει ακόμα χαμηλότερα. Ανικανοι και μοιραίοι σε όλα.

ΒΧΑ

Η αγωνια της ΝΔ για το προβλημα με το Σκοπιανο ειναι γιατι να το λυσουν οι αλλοι και οχι εμεις!!

Χρήστος

Δικά μας λεφτά τρώνε... Βλέπε πώληση της EDS στη ΔΕΗ, βλέπε μυστικά κονδύλια ΥΠΕΞ... Πλήρωνε Έλληνα ραγιά!

;

Γίνονται μακεδόνες και τους λαδωσαμε κιόλας...αυτά είναι..

ΤΩΡΑ

Στην Σκοπιανη βουλή εθνικιστές της αντιπολίτευσης λένε πως κανένας δεν θα ψηφίσει υπέρ και λένε ψέμματα τα ΜΜΕ!! Και εδώ αποδυκνειουν περίτρανα πως Σκοπιανα μέσα ενημέρωσης έχουν χρηματιστει με κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών . Χαμός λέμε, παρακολουθούμε και βλέπουμε.

ξξξξ

Τιποτα δεν μας σώζει δυστυχώς αφού τα πουλημένα ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ τα εχουν πάρει χονδρά τι περιμένουμε καλό

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tru222

Η Ουάσινγκτον θα αποσύρει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας μόλις τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία, διεμήνυσε ο αντιπρόεδος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς - Τραμπ: «Σπουδαία συμφωνία,  η οποία προϋπέθετε σκληρή αγάπη για να επιτευχθεί» - «Πανηγυρίζει» ο Τσαβούσογλου:  «Πήραμε αυτό που θέλαμε» - Την εκεχειρία αποδέχθηκε και ο στρατιωτικός διοικητής των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στρατηγός Μαζλούμ

40
johnson-eu-summit-arthro

«Ναι» στη συμφωνία για το Brexit είπαν πανηγυρικά οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ - Αντιδράσεις από τη βρετανική αντιπολίτευση αν και ο Τζόνσον δηλώνει βέβαιος ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα τη στηρίξει

17