Ολλανδία: Ο ηγέτης της ακροδεξιάς ακύρωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας με θέμα τον Μωάμεθ

Ολλανδία: Ο ηγέτης της ακροδεξιάς ακύρωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας με θέμα τον Μωάμεθ

Ο Γκέερτ Βίλντερς επικαλέστηκε τον κίνδυνο επιθέσεων -Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο που φέρεται ότι απείλησε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Βίλντερς με αφορμή το σχέδιο του τελευταίου να οργανώσει το διαγωνισμό

holland
Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει τα σχέδια του για τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού γελοιογραφίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος βιαιοπραγιών εναντίον αθώων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλος.

Με ανακοίνωσή του ο ηγέτης της ακροδεξιάς υπογράμμισε ότι προσωπικά ο ίδιος δεν θα σταματούσε ποτέ την εκστρατεία του ενάντια στο Ισλάμ, αλλά ο κίνδυνος για αθώους ανθρώπους και για επιθέσεις στην Ολλανδία, που απορρέουν από τη διοργάνωση του διαγωνισμού είναι πολύ μεγάλος.

«Η άποψή μου για την έλλειψη ανοχής που χαρακτηρίζει το Ισλάμ επιβεβαιώθηκε ξανά από αυτό», είπε.

Χθες η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο που φέρεται ότι απείλησε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Βίλντερς με αφορμή το σχέδιο του τελευταίου να οργανώσει το διαγωνισμό.

Η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ απαγορεύεται στο Ισλάμ. Οι γελοιογραφίες του θεωρούνται άκρως προσβλητικές από τους περισσότερους μουσουλμάνους.

Ο Βίλντερς σκόπευε να διοργανώσει τον διαγωνισμό στα γραφεία του κόμματός του στο κτίριο του κοινοβουλίου. Υποστήριζε ότι είναι δικαίωμά του να το πράξει, καθώς του το επιτρέπει η νομοθεσία περί ελευθερίας του λόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης