Μακρόν και Μέρκελ μίλησαν για βελτίωση της Ευρωζώνης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού

Μακρόν και Μέρκελ μίλησαν για βελτίωση της Ευρωζώνης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού

Μέχρι τα μέσα του έτους, θέλουμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε «απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής», είπε η Μέρκελ - Ο Μακρόν τόνισε χαρακτηριστικά: «Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να βελτιώσουν την Ευρωζώνη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού»

Merkel_Macron
Γερμανία: Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στο Βερολίνο

Φορώντας κόκκινο σακάκι και μαύρο παντελόνι,η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ καλωσόρισε στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο,Εμανουέλ Μακρόν.
Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τους «Mecron» -όπως αποκαλούν εν...συντομία τους ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα με φόντο το μεγάλο εργοτάξιο του ημιτελούς παλατιού του Βερολίνου.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Bild,πρόκειται για το δεύτερο πιο διάσημο εργοτάξιο της γερμανικής πρωτεύουσας. Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε με μικρή καθυστέρηση ενώ το απόγευμα προγραμματίζονται συνομιλίες στην Καγκελαρία.

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχτηκε η Γερμανίδα καγκελάριος στο Βερολίνο τον 39χρονο πρόεδρο της Γαλλίας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δυο ηγέτες, η Μέρκελ τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ποικιλομορφία μας πρέπει να μας ενισχύει και να μην μας ενοχλεί». Μέχρι τα μέσα του έτους, θέλουμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε «απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής».

Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος με την Γερμανίδα καγκελάριο κινείται ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνοντας από το Βερολίνο ότι θέλει να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπογια τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης μέχρι τον Ιούνιο.
Ο Μακρόν τόνισε χαρακτηριστικά: «Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να βελτιώσουν την Ευρωζώνη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού».

Το όραμα Μακρόν περιλαμβάνει τη μετατροπή του υφιστάμενου Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (EMF), το οποίο θα λειτουργήσει ως αποθεματικό σε οποιαδήποτε μελλοντική οικονομική κρίση στο μπλοκ.

Μέρκελ και Μακρόν δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης, λίγες ημέρες πριν μεταβούν στο Λευκό Οίκο όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μπορούμε να εκπροσωπούμε με επιτυχία τις αξίες και τα συμφέροντα των Ευρωπαίων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γερμανίδα καγκελάριος,λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο. Η Μέρκελ θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 27 Απριλίου ενώ ο Γάλλος πρόεδρος στις 24 Απριλίου.

Tην αισιοδοξία του εξέφρασε και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν: "Ζούμε μια μοναδική στιγμή της ευρωπαικής περιπέτειας».

Παρίσι και Βερολίνο δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τον εμπορικό πόλεμο με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί την Ε.Ε.
Αυτό ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες-Μακρόν και Μέρκελ- από το Βερολίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης