Διεθνής Τύπος: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υψώνει ανάστημα «ερεθίζοντας» την Ουάσινγκτον

Διεθνής Τύπος: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υψώνει ανάστημα «ερεθίζοντας» την Ουάσινγκτον

Δεν είναι τυχαίο ότι, τέσσερις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας και την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η Πιονγιάνγκ αψηφά για μία ακόμη φορά τη διεθνή κοινότητα, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»

Διεθνής Τύπος: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υψώνει ανάστημα «ερεθίζοντας» την Ουάσινγκτον
Kάνοντας επίδειξη των στρατιωτικών της ικανοτήτων, η Βόρεια Κορέα στέλνει το μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι μπορεί να χτυπήσει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου... συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ επιλέγοντας το σωστό timing. 

Δεν είναι τυχαίο ότι, τέσσερις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας και την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η Πιονγιάνγκ αψηφά για μία ακόμη φορά τη διεθνή κοινότητα, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». 

Το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στη Βόρεια Κορέα μετά την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε η κρατική τηλεόραση της χώρας, εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου,
προδίδει τις πολεμοχαρείς φιλοδοξίες του Βορειοκορεάτη ηγέτη, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «Focus» και προσθέτει: «To γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει σήμερα τα δόντια του στην παγκόσμια κοινότητα και δη στις ΗΠΑ, έχει συμβολική σημασία. Θέλει απλά όλος ο κόσμος να έχει στραμμένη την προσοχή του σε αυτόν, να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών του G20 αλλά και να απασχολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για το συγκεκριμένο θέμα την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ». 
 
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, υψώνει ανάστημα «ερεθίζοντας» την Ουάσινγκτον η οποία ετοιμάζεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη σημερινή «Ημέρα της Ανεξαρτησίας», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde». 
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο «CNN», «Η Αμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας για την Βόρεια Αμερική (NORAD) εκτιμά ότι, η πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας δεν ήταν απειλή για τη Βόρεια Αμερική», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται ότι η εκτόξευση έγινε από χερσαίο επίπεδο εκτοξεύσεων.  

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζε-ιν, συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στη συνεδρίαση του οποίου θα εξεταστεί η ετοιμότητα της χώρας να αντιδράσει σε περίπτωση νέων προκλήσεων από μέρους της Πιονγιάνγκ, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης