Κάμερον: Θα δεχτούμε χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες στη Βρετανία

Κάμερον: Θα δεχτούμε χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες στη Βρετανία

Είπε ότι η χώρα του θα φιλοξενήσει επιπλέον πρόσφυγες από στρατόπεδα των Ηνωμένων Εθνών που συνορεύουν με τη Συρία και όχι όσους ήδη βρίσκονται στην ευρωπαϊκή επικράτεια

Κάμερον: Θα δεχτούμε χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες στη Βρετανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε πως η χώρα του θα δεχτεί επιπλέον χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία. 

Ο συντηρητικός ένοικος της Ντάουνιγκ Στρητ προέβη στη δήλωση αυτή κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Λισαβόνα. 

Κλείσιμο
Η Βρετανία έχει δεχθεί αρκετούς πρόσφυγες από την Συρία που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου, τώρα όμως είναι ηθική υποχρέωση της χώρας να βοηθήσει περισσότερο τους μετανάστες. 

Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει βοηθήσει τους πρόσφυγες από τη Συρία όσο η Βρετανία, τόνισε ο Κάμερον διευκρινίζοντας ότι η χώρα του θα φιλοξενήσει επιπλέον πρόσφυγες από στρατόπεδα των Ηνωμένων Εθνών που συνορεύουν με τη Συρία και όχι όσους ήδη βρίσκονται στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

H Βρετανία έχει ήδη δεχτεί περίπου 5.000 Σύρους, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με βάση τα σημερινά αριθμητικά δεδομένα των συμφωνιών σε επίπεδο Ε.Ε. και θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες.

"Δεδομένης της έκτασης της σημερινής κρίσης και του πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι, μπορώ να ανακοινώσω ότι θα κάνουμε περισσότερα για να προσφέρουμε θαλπωρή για χιλιάδες επιπλέον Σύρους πρόσφυγες», ανέφερε ο Κάμερον, μετά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης