Βρετανία: Δεν θα αναπτύξουμε μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία

Βρετανία: Δεν θα αναπτύξουμε μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού Κάμερον ότι δεν θα σταλούν Βρετανοί στρατιώτες στη γραμμή του μετώπου

Βρετανία: Δεν θα αναπτύξουμε μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία
Η Βρετανία δεν πρόκειται να αναπτύξει μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία, η οποία πολεμά με τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές επαρχίες της, διαβεβαίωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι από τον επόμενο μήνα θα σταλεί στρατιωτικό προσωπικό στο Κίεβο για να βοηθήσει στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα επιδιώξει να αποσταθεροποιήσει και άλλες χώρες.

Κλείσιμο
"Δεν αναπτύσσουμε μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να το κάνουμε" διαβεβαίωσε ο Φάλον, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού ότι δεν θα σταλούν Βρετανοί στρατιώτες στη γραμμή του μετώπου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε σήμερα "μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση" την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να στείλει αξιωματικούς στην Ουκρανία για να εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό. Ο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Βαρσοβία διατηρεί ανοιχτές τις επιλογές της όσον αφορά τη στήριξη που θα παράσχει στο Κίεβο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης