«Λυπηρή» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, την άρνηση της Ρωσίας να προχωρήσει σε εκείνα τα απαραίτητα βήματα που θα βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.
Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιδράσουν αν διεξαχθεί το δημοψήφισμα την Κυριακή στη χερσόνησο της Κριμαίας.
«Δεν έχουμε προφανώς φθάσει σε μια κατάσταση όπου η Ρωσία έχει επιλέξει να αποκλιμακώσει (την ένταση), όπου η Ρωσία έχει επιλέξει την οδό της επίλυσης της κατάστασης με ειρηνικό τρόπο και μέσω της διπλωματίας. Αυτό είναι λυπηρό. Θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε ο Κάρνεϊ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αν το δημοψήφισμα διεξαχθεί την Κυριακή» τόνισε ο Κάρνεϊ. Όταν ρωτήθηκε πόσο σύντομα θα ακολουθήσει η αντίδραση αυτή, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας είπε: «Νομίζω, για να μην το διυλίζω και τόσο, σύντομα».
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.