Κρίσιμη η κατάσταση της 14χρονης που πυροβολήθηκε στο Πακιστάν

Κρίσιμη η κατάσταση της 14χρονης που πυροβολήθηκε στο Πακιστάν

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι πιθανό να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό   

Ένταση μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας λόγω βιομηχανικής κατασκοπείας
Κρίσιμη η κατάσταση της 14χρονης που πυροβολήθηκε στο Πακιστάν
Ομάδα Πακιστανών γιατρών μετέβη σήμερα, Τετάρτη, στην Πεσάουαρ του βορειοδυτικού Πακιστάν για να διαπιστώσει εάν η 14χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία πυροβολήθηκε από ενόπλους Ταλιμπάν, τις ωμότητες των οποίων στο βορειοδυτικό Πακιστάν έχει καταγγείλει, πρέπει να νοσηλευτεί στο εξωτερικό.

Η νεαρή Πακιστανή δέχθηκε επίθεση την Τρίτη από ενόπλους του Κινήματος των Ταλιμπάν, που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, στη Μινγκόρα, τη μεγαλύτερη πόλη της κοιλάδας Σουάτ, την οποία ο στρατός ανακατέλαβε από τους ισλαμιστές το 2009.

Κλείσιμο
Τοπικοί γιατροί δήλωσαν αρχικά ότι η μικρή, από την οποία αφαιρέθηκε σήμερα μια σφαίρα από τον ώμο, είναι «εκτός κινδύνου» γιατί μια σφαίρα που έπληξε το κρανίο της δεν έφθασε ως τον εγκέφαλο. Ωστόσο, οι γιατροί του νοσοκομείου της Πεσάουαρ, στο οποίο μεταφέρθηκε, χαρακτήρισαν «κρίσιμη» την κατάστασή της το βράδυ της Τρίτης.

«Εμπειροι γιατροί, στρατιωτικοί και μη, μετέβησαν σήμερα το πρωί αεροπορικώς στην Πεσάουαρ για να διαπιστώσουν εάν η Μαλάλα Γιουσαφζάι χρειάζεται να νοσηλευτεί στο εξωτερικό ή εάν μπορεί να παραμείνει εδώ», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν προειδοποίησε ότι η Γιουσαφζάι δεν θα τη γλιτώσει εάν επιζήσει.

Η Γιουσαφζάι έγινε γνωστή διεθνώς το 2009, σε ηλικία 11 ετών, όταν κατήγγειλε, σε μπλογκ του BBC, τις βιαιότητες που έχουν διαπράξει οι Ταλιμπάν, οι οποίοι πυρπολούν σχολεία για κορίτσια και δολοφονούν αντιπάλους τους στην κοιλάδα Σουάτ, όπως και σε γειτονικές περιοχές, από το 2007.

Η Γιουσαφζάι έλαβε πέρυσι το πρώτο εθνικό βραβείο για την ειρήνη, το οποίο θέσπισε η πακιστανική κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης