Δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο η 14χρονη Πακιστανή

Δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο η 14χρονη Πακιστανή

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η νεαρή Πακιστανή που τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρες κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ταλιμπάν εναντίον της στην κοιλάδα του Σουάτ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ

Απεβίωσε ο πρέσβης επί τιμή και συγγραφέας Βύρων Θεοδωρόπουλος
Δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο η 14χρονη Πακιστανή
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η νεαρή Πακιστανή που τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρες κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ταλιμπάν εναντίον της στην κοιλάδα του Σουάτ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

«Δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο παρά τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας της. Τη μεταφέρουμε στο Ραβαλπίντι», δήλωσε ο Μασούντ Καουζάρ, κυβερνήτης της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνκουα, όπου η Μαλάλα Γιουσαφζάι, 14 ετών, δέχθηκε επίθεση από μαχητές του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Η απόπειρα δολοφονίας της μικρής Πακιστανής συγκλόνισε το Πακιστάν και αναζωπύρωσε τους φόβους για νέο κύμα δολοφονιών στην κοιλάδα του Σουάτ, την «Ελβετία του Πακιστάν», η οποία επέστρεψε εδώ και τρία χρόνια στον έλεγχο των πακιστανικών στρατιωτικών δυνάμεων, αφού πέρασε δύο χρόνια υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των ταλιμπάν.

Κλείσιμο
Ωστόσο, μετά την δολοφονική επίθεση κατά της 14χρονης, η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει πριν από τρία χρόνια τις θηριωδίες των ταλιμπάν στην κοιλάδα του Σουάτ και θεωρείται "σύμβολο της ειρήνης" , ο πληθυσμός της περιοχής αναρωτιέται γιατί η νεαρή δεν είχε ενισχυμένη προστασία από την αστυνομία εάν αυτό το γεγονός είναι το προοίμιο νέου κύματος δολοφονιών.

«Φοβόμαστε ότι η απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα είναι το σημείο εκκίνησης ενός κύματος στοχευμένων επιθέσεων», δήλωσε ο Μουχτάρ Γιουσαφζάι, ακτιβιστής για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πολλοί τοπικοί άρχοντες έχουν δεχθεί απειλές κατά της ζωής τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, λέει ο ίδιος, και δύο από αυτούς έχουν δολοφονηθεί, ανάμεσά τους ο Αφζάχ Χαν, ιδρυτικό μέλος της Ζίργκα του Σουάτ, του τοπικού συμβουλίου.

«Οι Ταλιμπάν έχουν εκδιωχθεί από την κοιλάδα του Σουάτ, αλλά η απειλή παραμένει παρούσα. Θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν στόχους και για τον λόγο αυτόν υπάρχει νέο κύμα εγκλημάτων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πακιστανός αναλυτής Ιμτιάζ Γκουλ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης