Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της 14χρονης Γιουσαφζάι

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της 14χρονης Γιουσαφζάι

"Είναι ένα κορίτσι με δυτική νοοτροπία, η οποία περνάει το χρόνο της καταδικάζοντάς μας. Οποιοσδήποτε επικρίνει τους Ταλιμπάν θα έχει την ίδια τύχη", δήλωσε ο Εχσάν τηλεφωνικώς από άγνωστη τοποθεσία

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της 14χρονης Γιουσαφζάι
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη με τηλεφώνημά τους στο Γαλλικό Πρακτορείο για την απόπειρα δολοφονίας που έγινε σήμερα Τρίτη  εναντίον της 14χρονης Πακιστανής Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία καταγγέλλει τις ωμότητες που διαπράττουν αυτοί στο βορειοδυτικό Πακιστάν και πραγματοποιεί εκστρατεία για το δικαίωμα των γυναικών στην παιδεία.

Η Γιουσαφζάι, η οποία τραυματίστηκε στο κρανίο και στον ώμο, επέζησε ως εκ θαύματος από την απόπειρα δολοφονίας της, η οποία έγινε την ώρα που έβγαινε από το σχολείο της στην Μινγκόρα, την κύρια πόλη της κοιλάδας Σουάτ.

Την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της 14χρονης ανέλαβε ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP).

"Είναι ένα κορίτσι με δυτική νοοτροπία, η οποία περνάει το χρόνο της καταδικάζοντάς μας. Οποιοσδήποτε επικρίνει τους Ταλιμπάν θα έχει την ίδια τύχη", δήλωσε ο Εχσάν τηλεφωνικώς από άγνωστη τοποθεσία.

"Την είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι πρέπει να σταματήσει να μιλάει κατά των Ταλιμπάν, να σταματήσει να υποστηρίζει τις δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και ότι πρέπει να πάρει τον δρόμο του Ισλάμ", πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Η Γιουσαφζάι έγινε γνωστή στο εξωτερικό για το μπλογκ της στο οποίο καταδικάζει τις ωμότητες που διαπράττουν οι Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σουάτ, τον έλεγχο της οποίας είχαν πάρει για σύντομο χρονικό διάστημα πριν από το 2009.

Ο υπουργός Πληροφόρησης της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχουα, Μίαν Ιφτιχάρ Χουσάιν, είχε λίγο μετά την επίθεση δηλώσει ότι γι' αυτήν ευθύνονται "τρομοκράτες".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης