Στην Βρετανία για ιατρική θεραπεία η Μαλάλα Γιουσουφζάι

Στην Βρετανία για ιατρική θεραπεία η Μαλάλα Γιουσουφζάι

Η 14χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από τους ταλιμπάν μεταφέρεται στην Βρετανία για ιατρική θεραπεία...

Στην Βρετανία για ιατρική θεραπεία η Μαλάλα Γιουσουφζάι
Η 14χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από τους ταλιμπάν μεταφέρεται στην Βρετανία για ιατρική θεραπεία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού.

Η Μαλάλα Γιουσουφζάι θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία για να αναρρώσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Η Μαλάλα έγινε γνωστή, διεθνώς, το 2009, όταν σε ηλικία 11 ετών κατήγγειλε σε blog, το οποίο φιλοξενεί το BBC, τις βιαιότητες των ταλιμπάν.

Κλείσιμο
Η μικρή Πακιστανή δέχτηκε επίθεση όταν επέστρεφε σπίτι της από το σχολείο στην πόλη Μινγκόρα της επαρχίας Σουάτ.

Η 14χρονη έχει γίνει σύμβολο για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και η επίθεση εναντίον της προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Όπως διευκρίνισε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, η Μαλάλα μεταφέρεται στην Βρετανία με αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο αναχώρησε από το Ισλαμαμπάντ.

«Η ομάδα των γιατρών συνέστησαν η Μαλάλα να μεταφερθεί στην Βρετανία, σε κέντρο που ειδικεύεται στην θεραπεία παιδιών που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς» τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης