Το Ισλαμαμπάντ επικήρυξε τον αρχηγό των Πακιστανών Ταλιμπάν

Το Ισλαμαμπάντ επικήρυξε τον αρχηγό των Πακιστανών Ταλιμπάν

Ενώ η Μαλάλα αναρρώνει στη Βρετανία έπειτα από σοβαρή επέμβαση, το Πακιστάν ερευνά την επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της και επικηρύσσει τον εκπρόσωπό τους...

Το Ισλαμαμπάντ επικήρυξε τον αρχηγό των Πακιστανών Ταλιμπάν
Η 14χρονη μαθήτρια και ακτιβίστρια από το Πακιστάν, Μαλάλα Γιουσουφζάι, που μεταφέρθηκε τη Δευτέρα από την πατρίδα της, στη Μεγάλη Βρετανία για να υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι –έπειτα από επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της- είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Μπέρμινγχαμ.

Η νεαρή Μαλάλα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς νευροχειρουργούς, οι οποίοι την έχουν αναλάβει, η ανάρρωσή της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μήνες.

Την ίδια ώρα, στο Πακιστάν, οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την επίθεση και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ρεχμάν Μαλίκ επικήρυξε τον εκπρόσωπο Τύπου των Πακιστανών Ταλιμπάν, Εχσανουλάχ Εχσάν για 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οι περισσότεροι Πακιστανοί θεωρούν και αντιμετωπίζουν τους ταλιμπάν ως εγκληματίες ιδεολόγους. Η θέση αντίστασης της μικρής Μαλάλα, βοήθησε τον απλό κόσμο να ξεπεράσει –σε κάποιο ποσοστό- τον φόβο του εναντίον τους και να στηρίξουν τα δίκαιά τους, προσπαθώντας να χτίσουν μια καλύτερη ζωή.

Απόδειξη της παραπάνω αλλαγής στα μέχρι τώρα δεδομένα του τόπου τους, υπήρξε η πολυπληθής διαδήλωση της περασμένης Κυριακής, υπέρ της μαθήτριας, που έλαβε χώρα στο Καράτσι και συμμετείχαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης