Πακιστάν: Σοβαρά τραυματισμένη 14χρονη από απόπειρα δολοφονίας εναντίον της

Πακιστάν: Σοβαρά τραυματισμένη 14χρονη από απόπειρα δολοφονίας εναντίον της

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι πυροβολήθηκε στο κεφάλι και το λαιμό καθώς έβγαινε από το σχολείο της στην κοιλάδα Σουάτ, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ...

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν
Πακιστάν: Σοβαρά τραυματισμένη 14χρονη από απόπειρα δολοφονίας εναντίον της
Μια 14χρονη Πακιστανή που έγινε διεθνώς γνωστή για τον αγώνα της κατά των ωμοτήτων που διαπράττουν οι Ταλιμπάν επέζησε ως εκ θαύματος, αλλά έχει τραυματιστεί σοβαρά, από απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον της την ώρα που έβγαινε από το σχολείο της στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι πυροβολήθηκε στο κεφάλι και το λαιμό καθώς έβγαινε από το σχολείο της στην κοιλάδα Σουάτ, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλα δύο κορίτσια τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Η Γιουσαφζάι έγινε γνωστή στο εξωτερικό για το μπλογκ της που φιλοξενείται από το δίκτυο BBC, στο οποίο καταδικάζει τις ωμότητες που διαπράττουν οι Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σουάτ, τον έλεγχο της οποίας είχαν πάρει για σύντομο χρονικό διάστημα πριν από το 2009.

Η Γιουσαφζάι τιμήθηκε πέρυσι με το πρώτο εθνικό βραβείο για την ειρήνη, το οποίο ίδρυσε η πακιστανική κυβέρνηση, και βρισκόταν μεταξύ των υποψηφίων για το διεθνές παιδικό βραβείο για την ειρήνη του ιδρύματος Kids Rights.

"Η Μαλάλα ανέβαινε στο σχολικό λεωφορείο όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της. Αυτή τραυματίστηκε", δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Ρασούλ Σαχ.




"Φέρει τραύμα από σφαίρα στο κρανίο, αλλά δεν τραυματίστηκε ο εγκέφαλος. Είναι εκτός κινδύνου", δήλωσε ο γιατρός Τατζ Μοχάμεντ, του νοσοκομείου Σαϊντού Σαρίφ της Μινγκόρα, κύριας πόλης της κοιλάδας Σουάτ.

Ο πακιστανικός στρατός ξαναπήρε το 2009 τον έλεγχο της κοιλάδας Σουάτ από τους Ταλιμπάν με ευρεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους. Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είχαν πάρει τον έλεγχο της περιοχής αυτής δύο χρόνια νωρίτερα, είχαν ιδρύσει εκεί δικαστήρια, εκτελούσαν πολίτες και είχαν κλείσει τα σχολεία θηλέων, συμπεριλαμβανομένου αυτού στο οποίο πήγαινε η Γιουσαφζάι.

Μια ομάδα που γυρνούσε ντοκιμαντέρ είχε κινηματογραφήσει την Γιουσαφζάι την ώρα που έκλαιγε και έλεγε ότι θέλει να γίνει γιατρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης