Γερμανία: Το Βερολίνο καταδικάζει το σαμποτάζ σε βάρος των γαλλικών σιδηροδρόμων
Μεταξύ των δρομολογίων που επηρεάζονται από το σαμποτάζ είναι και η σύνδεση Στρασβούργο - Παρίσι
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας καταδίκασε νωρίτερα σήμερα τις επιθέσεις σε βάρος των γαλλικών σιδηροδρόμων, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα στην εκτέλεση δρομολογίων των τρένων, πλήττοντας εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες ενόψει και της έναρξης, σήμερα, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν καταδίκασε το σαμποτάζ, τονίζοντας ωστόσο ότι το Βερολίνο θα περιμένει το αποτέλεσμα των ερευνών που διεξάγουν οι αρμόδιες γαλλικές υπηρεσίες.
Αναφερόμενη στην επικείμενη παρουσία του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην αποψινή τελετή έναρξης των Αγώνων, η κυρία Χόφμαν εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι γαλλικές αρχές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια της εκδήλωσης.
Σύμφωνα με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), μεταξύ των δρομολογίων που επηρεάζονται από το σαμποτάζ είναι και η σύνδεση Στρασβούργο - Παρίσι, με την οποία συνδέονται και τα δρομολόγια από τη Γερμανία προς τη γαλλική πρωτεύουσα. Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί εντός του Σαββατοκύριακου.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών