Επεισόδια στο Κολούμπια: Δεκάδες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών-διαδηλωτών

Επεισόδια στο Κολούμπια: Δεκάδες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών-διαδηλωτών

Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό που είχαν στήσει την προηγούμενη ημέρα, παρά τις προειδοποιήσεις της διοίκησης να τον διαλύσουν

Columbia1
Η αστυνομία στη Νέα Υόρκη έκανε την Πέμπτη έφοδο στο κάμπους του Πανεπιστημίου Κολούμπια για να συλλάβει περί τους 100 αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές, έπειτα από αίτημα των πρυτανικών αρχών για την εκκένωση καταυλισμού των διαδηλωτών.


Κλείσιμο



Μετά τις συλλήψεις, άλλοι διαδηλωτές κινήθηκαν για να εμποδίσουν τον στόλο των λεωφορείων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που μετέφερε τους υπόπτους μακριά.





Δεκάδες αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασπίδες μπήκαν στην πανεπιστημιούπολη στο Μόρνινγκσαϊντ Χάιτς λίγο μετά τις 13:00 της Πέμπτης (τοπική ώρα, 20:00 στην Ελλάδα) για να περικυκλώσουν τον καταυλισμό που είχε στηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Πάνω από 100 φοιτητές είχαν καταλάβει ένα σημείο στο νότιο τμήμα του προαυλίου.




Το πανεπιστήμιο τους είχε ζητήσει να φύγουν ως τις 21:00 της Τετάρτης, διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις. Η προθεσμία αργότερα μετακινήθηκε στις 11:00 της Πέμπτης.

Όταν μπήκαν οι αστυνομικοί στην πανεπιστημιούπολη, προειδοποίησαν τους διαδηλωτές ότι θα συλληφθούν αν δεν απομακρυνθούν.


Αν και οι διαδηλωτές-φοιτητές δεν αντιστάθηκαν στη σύλληψη, όσοι παρακολουθούσαν το σκηνικό αποδοκίμαζαν τους αστυνομικούς και φώναζαν στους αστυνομικούς να υποχωρήσουν.



Σε ηλεκτρονικό της μήνυμα προς τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό, η πρόεδρος του ιδρύματος Μινούς Σαφίκ, ανέφερε ότι εξουσιοδότησε την αστυνομία της Νέας Υόρκης να εκκαθαρίσει τον καταυλισμό, παρά τις ελπίδες της ότι η κίνηση αυτή «δεν θα ήταν ποτέ απαραίτητη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης