Πάνω από 160 νεκροί σε επιθέσεις ενόπλων στη κεντρική Νιγηρία

Πάνω από 160 νεκροί σε επιθέσεις ενόπλων στη κεντρική Νιγηρία

Οι κάτοικοι της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας ζουν με τον φόβο των επιθέσεων από τζιχαντιστικές οργανώσεις και εγκληματικές ομάδες

nigeria_killings
Τουλάχιστον 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ομάδες ενόπλων, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας (25/12), σε πολλά χωριά της Πολιτείας Πλατό, στην κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο συνεχίζονταν σήμερα το πρωί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάντεϊ Κάσαχ, ο πρόεδρος του κυβερνητικού συμβουλίου του Μπόκος, μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο θρησκευτικών και εθνοτικών εντάσεων.

«Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 113 νεκροί», πρόσθεσε. Ο απολογισμός που ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο στρατός έκανε λόγο για 16 θύματα.

Άλλοι 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Μπόκος, του Τζος και του Μπάρκιν Λάντι, είπε ο Μάντεϊ Κάσαχ.

Κλείσιμο
Οι ένοπλοι, που οι ντόπιοι τους αποκαλούν «ληστές», επιτέθηκαν σε «τουλάχιστον 20 χωριά» και οι επιθέσεις αυτές ήταν «καλά συντονισμένες», όπως περιέγραψε.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από το Μπόκος και συνεχίστηκαν στο Μπάρκιν Λάντι, όπου έχουν βρεθεί τουλάχιστον 50 πτώματα, σύμφωνα με τον Νταντζούμα Ντακίλ, τον πρόεδρο της περιοχής αυτής.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Πλατό, ο Κάλεμπ Μουτφουάνγκ, χαρακτήρισε «βάρβαρη, βάναυση και αδικαιολόγητη» την επίθεση. Ένας εκπρόσωπός του υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν προληπτικά μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις «εναντίον αθώων πολιτών».

Οι κάτοικοι της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας ζουν με τον φόβο των επιθέσεων από τζιχαντιστικές οργανώσεις και εγκληματικές ομάδες που λεηλατούν τα χωριά και σκοτώνουν ή παίρνουν ομήρους τους κατοίκους τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Λογαριασμοί ρεύματος: Πράσινο, μπλε ή κίτρινο τιμολόγιο; Ο τελευταίος Οδηγός λίγο πριν λήξει η προθεσμία

Η άλλη πλευρά ενός μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή: Ο Βασίλης Καρράς είχε γράψει στίχους και μουσική για 150 τραγούδια

Θλίψη για τον 18χρονο Γιάννη και την 17χρονη Παναγιώτα - Βίντεο λίγα λεπτά μετά το μοιραίο τροχαίο στα Βριλήσσια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης