Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού – Στην πρώτη γραμμή Σαρκοζί και Ολάντ

Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού – Στην πρώτη γραμμή Σαρκοζί και Ολάντ

Το μόνο κόμμα που δεν έλαβε μέρος στην συγκέντρωση του Παρισιού ήταν η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν - Διαμαρτύρεται για την παρουσία της Λεπέν

france_antisemitism_0
Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και πολιτικών που βρέθηκαν στις κεφαλές των πορειών, πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία σήμερα Κυριακή συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού.

Όπως είχε τονίσει χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο αντισημιτισμός βρίσκεται σε έξαρση στο γαλλικό έδαφος μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Στο Παρίσι επικεφαλής της διαδήλωσης ήταν οι πρόεδροι της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της γαλλικής Γερουσίας, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολαντ και Νικολά Σαρκοζί καθώς και πολλοί βουλευτές και υπουργοί.

france_antisemitism_1
Από αριστερά, η πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Γιαέλ Μπριν-Πιβέ, ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ και η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν
france_antisemitism_2
Ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι
france_antisemitism_3
Ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ
Κλείσιμο


Ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν παρών, επειδή όπως δήλωσε δεν μετέχει σε διαδηλώσεις, υπογράμμισε ωστόσο σε γραπτή του ανακοίνωση ότι το μυαλό του και η καρδιά του είναι με τους διαδηλωτές.

Το μόνο κόμμα που δεν έλαβε μέρος στην συγκέντρωση του Παρισιού ήταν η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν, διαμαρτυρόμενη, όπως ανέφερε, για την παρουσία των κομμάτων της ακροδεξιάς και ειδικότερα της Μαρίν Λεπέν, η οποία ήταν παρούσα στην διαδήλωση, αλλά όχι με τους επικεφαλής.

Επίσης παρόντες ήταν οι ιθύνοντες των Σοσιαλιστών, του Κομμουνιστικού κόμματος και των Οικολόγων με τους οποίους η Ανυπότακτη Γαλλία κατέβηκε μαζί στις βουλευτικές εκλογές του 2022.



Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες στην Εύη Βατίδου - Καταδίωξε και εμβόλισε μηχανή, τραυματίζοντας σοβαρά μια 57χρονη

Μεγάλος νικητής στον Μαραθώνιο ο Κενυάτης Κίπτο με νέο ρεκόρ διαδρομής - Παναγιώτης Καραΐσκος ο πρώτος Έλληνας

Γιατί δόθηκαν μόνο τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης