ΗΠΑ: Συνελήφθη 43χρονος για αντισημιτικές απειλές εναντίον Εβραίας γερουσιαστή

ΗΠΑ: Συνελήφθη 43χρονος για αντισημιτικές απειλές εναντίον Εβραίας γερουσιαστή

Ένα από τα μηνύματα αναφερόταν στο να τελειώσει «αυτό που ξεκίνησε ο Χίτλερ»

Collage_Maker-31-Oct-2023-02-51-AM-8385
Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν άνδρα επειδή άφησε αντισημιτικές απειλές στο τηλεφωνητή της γερουσιαστή Τζάκι Ρόζεν, μιας από τις πιο φιλο-ισραηλινές νομοθέτες στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο ύποπτος άφησε μια σειρά φωνητικών μηνυμάτων που αναφέρονταν στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση στο γραφείο του Εβραϊκού Δημοκρατικού Κόμματος στη Νεβάδα. Ένα από τα μηνύματα αναφερόταν στο να τελειώσει «αυτό που ξεκίνησε ο Χίτλερ».

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ένας άνδρας από τη Νεβάδα κατηγορήθηκε ότι άφησε μια σειρά από αντισημιτικά, βωμολοχικά φωνητικά μηνύματα στο γραφείο της γερουσιαστή Τζάκι Ρόζεν.

Ο Τζον Άντονι Μίλερ, από το Λας Βέγκας, συνελήφθη την Πέμπτη και εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου την Παρασκευή σε σχέση με μια κατηγορία απειλών ομοσπονδιακού αξιωματούχου, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου. Μια προκαταρκτική ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου ενώπιον της δικαστή των ΗΠΑ Ελάινα Γιούτσα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Μίλερ, 43 ετών, άφησε μια σειρά απειλητικών και αντισημιτικών φωνητικών μηνυμάτων στο γραφείο ενός γερουσιαστή στη Νεβάδα αυτόν τον μήνα που αναφέρονταν στο Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους και τη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ένα φωνητικό μήνυμα που συνδέεται με τον αριθμό τηλεφώνου του Μίλερ αναφερόταν στην ολοκλήρωση «αυτού που ξεκίνησε ο Χίτλερ».

Ενώ τα έγγραφα δεν αναφέρουν το όνομα της γερουσιαστής, το γραφείο της Ρόζεν επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι απειλές στράφηκαν εναντίον της.

Ερωτηθείς για τις απειλές, η Ρόζεν είπε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον εισαγγελέα μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ότι θα φροντίσουν για την κατάσταση.

Η Ρόζεν, η μόνη Εβραία γερουσιαστής της Νεβάδα, πρόσθεσε ότι είχε δει το κατηγορητήριο νωρίτερα την ίδια μέρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αποκεφάλισε τη Σάνι Λουκ – «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι» λέει ο πρόεδρος

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται «μπόνους» για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή από την εφαρμογή «Appodixi»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έχουν κόψει τη Γάζα στα δύο - Περικυκλωμένη από τανκς και μπουλντόζες η πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης