Ο Hwang Hyun-guk, 69 ετών αγρότης στη Νότια Κορέα, απορροφάται συχνά στη φροντίδα της καλλιέργειας πιπεριάς. Τις τελευταίες ημέρες όμως, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη
με τον χειρότερο καύσωνα των τελευταίων ετών,
drones που πετούν πάνω από τα χωράφια τον προτρέπουν να κάνει διαλείμματα, να δροσίζεται και να περιορίζει τις ώρες εργασίας του.
Τα drones, εξοπλισμένα με μεγάφωνα και θερμικές κάμερες, αποτελούν μέρος των μέτρων που έχει λάβει η επαρχία Βόρειας Γκιονσάνγκ για την προστασία των αγροτών της, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι, με στόχο τον περιορισμό των ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι θερμοκρασίες στην ανατολική επαρχία, μια σημαντική αγροτική ζώνη, έχουν εκτοξευθεί έως και τους 41,2 βαθμούς Κελσίου!
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Lee Jae Myung χαρακτήρισε τον καύσωνα «εθνική καταστροφή» και την Πέμπτη διέταξε γενική κινητοποίηση, καθώς
οι θάνατοι που αποδίδονται στη ζέστη ανήλθαν σε 21.
Η επαρχία είχε κατασκευάσει το σύστημα παρακολούθησης με drones σε συνεργασία με την Korea Forest Service το 2023, με στόχο την παρακολούθηση της άγριας ζωής.
Οι αρχές άρχισαν να χρησιμοποιούν τα drones για προειδοποιήσεις καύσωνα πέρυσι, αφού στελέχη επιδίωξαν ευρύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας, όπως ανέφερε ο Hwang Han-jae, στέλεχος της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Διοίκησης της περιφερειακής κυβέρνησης.
Με πληροφορίες από Reuters