Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε στα χρώματα της ισραηλινής σημαίας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε στα χρώματα της ισραηλινής σημαίας

Μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν την υποστήριξή τους, φωτίζοντας μνημεία τους ή κυβερνητικά κτίρια στα χρώματα της ισραηλινής σημαίας

Collage_Maker-10-Oct-2023-12-47-AM-5612
Στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ φωταγωγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (9/10) ο Πύργος του Άιφελ ως ένδειξη συμπαράστασης των θυμάτων της επίθεση της Χαμάς. Μια χειρονομία αλληλεγγύης, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Παρισίου.

Μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, πολλάές χώρες σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν την υποστήριξή τους, φωτίζοντας μνημεία τους ή κυβερνητικά κτίρια στα χρώματα της ισραηλινής σημαίας.



Κλείσιμο
Ωστόσο ο Πύργος του Άιφελ αντί δεν ακολούθησε τους υπόλοιπους, επιλέγοντας αρχικά να σβήσει τα φώτα του το βράδυ της Κυριακής με απόφαση του δημάρχου του Παρισιού, μια κίνηση που εξέπληξε αρκετούς και προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

27786649


Ωστόσο στην περίπτωση του Πύργου του Άιφελ ισχύει διαφορετικό πρωτόκολλο μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς πρώτα σβήνει τα φώτα του πριν φωτιστεί στα χρώματα της χώρας που έχει δεχθεί την επίθεση, όπως γίνεται με αλλά παγκόσμια μνημεία, του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο και το Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

27786637


Παράλληλα με τον φωτισμό του Πυργου του Άιφελ είχε προγραμματιστεί και αγρυπνία της εβραϊκής κοινότητας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα των επιθέσεων στο Ισραήλ, κάτι που συνέβη και στην Βρετανία.

27786439


Με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ φωτίστηκαν απόψε και άλλα κτίρια όπως αυτό της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας και της Ρουμανίας.

27786608


Στο πλευρό του Ισραήλ και η Ελλάδα

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Δείτε την ανάρτηση του ΥΠΕΞ:

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια φωτογραφία στην οποία η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα σε αυτή της Ελλάδας και της σημαίας της ΕΕ στην πρόσοψη του νεοκλασικού κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών, ως ένδειξη συμπαράστασης της Αθήνας στο Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του από το Ομάν όπου βρίσκεται τόνισε: «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις. Θα ήθελα να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της Συνόδου με τους ομολόγους μου από τις χώρες του Κόλπου, καθώς επίσης και τους ομολόγους μου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους δρόμους εκείνους έτσι ώστε να σταματήσει η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται. Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια. Ήδη εχθές 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν».










Ειδήσεις σήμερα

Η στρατηγική της ΝΔ στον β’ γύρο - Παγιωμένη κυριαρχία σε περιφέρειες και δήμους, πού αναμένονται «δύσκολες» μάχες

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη


Ζέστη με θερμοκρασίες έως 30 βαθμούς από σήμερα - Πού θα έχουμε φθινοπωρινές βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης