Πόλεμος στο Ισραήλ: Φόβοι για πολλούς περισσότερους από 600 Ισραηλινούς νεκρούς, λέει υπουργός του Νετανιάχου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φόβοι για πολλούς περισσότερους από 600 Ισραηλινούς νεκρούς, λέει υπουργός του Νετανιάχου

Τουλάχιστον 700 οι Ισραηλινοί νεκροί λέει το κανάλι Ν12 - «Υπάρχουν και Αμερικανοί αναμέσα στους απαχθέντες από την Χαμάς» δήλωσε στο CNN, o Ρον Ντέρμερ

israel_nekroi_arthro
Τους χειρότερους φόβους των Ισραηλινών μετά την επίθεση της Χαμάς επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN την Κυριακή ο υπουργός Στρατηγικών Σχέσεων της κυβέρνησης Νετανιάχουν, Ρον Ντέρμερ, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των 600 που έχει ανακοινωθεί.

«Βρισκόμαστε αρκετά πάνω από τους 600 που έχουν σκοτωθεί. Θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι - εκατοντάδες, αρκετές εκατοντάδες περισσότεροι» είπε χαρακτηριστικά ο Ντέρμερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ανάμεσα στους «αρκετούς» απαχθέντες από τη Χαμάς που κρατούνται στη Γάζα βρίσκονται και Αμερικανοί. Ο υπουργός του Νετανιάχου αρνήθηκε πάντως να εκφράσει εκτίμηση για αριθμό των Αμερικανών ομήρων.

Ο Ντέρμερ έκανε λόγο για «άγρια επίθεση» της Χαμάς προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα το ισραηλινό κανάλι Ν12 μετέδωσε την πληροφορία ότι ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών είναι «τουλάχιστον 700».

Μπλίνκεν: Εργαζόμαστε για να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται πυρετωδώς για να επαληθεύσει τις αναφορές για αγνοούμενους και νεκρούς Αμερικανούς μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Έχουμε αναφορές ότι αρκετοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν. Εργαζόμαστε υπερωριακά για να το επαληθεύσουμε αυτό. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους Αμερικανούς και εκεί και πάλι, εργαζόμαστε για να επαληθεύσουμε αυτές τις αναφορές», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή "State of the Union" της Ντέινα Μπασ στο CNN.

Την ίδια ώρα το  NBC μεταδίδει ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμιάζονται να μετακινήσουν πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη πιο κοντά στο Ισραήλ σε μια επίδειξη στήριξης που θα ξεκινήσει άμεσα.

Ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί έχει φτάσε τους 600 ενώ ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 370, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγάλος, ειδικότερα ξεπερνά τους 2.000 και φτάνει τους 2.040, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η ομηρεία 100 περίπου Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα ανακοινώσει τον αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών που κρατά ομήρους.

Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Live update: Συνεχής ροή αποτελεσμάτων από δήμους και περιφέρειες

Το protothema.gr στον πόλεμο του Ισραήλ: Εικόνες καταστροφής στο Τελ Αβίβ - Βίντεο

Πόλεμος στο Iσραήλ: Γυναίκα στρατιώτης στρέφει το όπλο σε δύο τρομοκράτες της Χαμάς και τους υποχρεώνει να βγάλουν τα ρούχα τους

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης