Το protothema.gr στον πόλεμο του Ισραήλ: Εικόνες καταστροφής στο Τελ Αβίβ - Βίντεο

Το protothema.gr στον πόλεμο του Ισραήλ: Εικόνες καταστροφής στο Τελ Αβίβ - Βίντεο

Ρουκέτα χτύπησε πολυώροφο κτίριο - Οι επιθέσεις της Χαμάς έπληξαν τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και προκάλεσαν καταστροφές

israil-friksos-mak2
Εικόνες απόλυτης καταστροφής έχουν επικρατήσει στο Τελ Αβίβ, την πόλη με τα «χίλια πρόσωπα» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, που παντρεύει με επιτυχία στοιχεία από τη Δύση και την Ανατολή. Τις τελευταίες ώρες, όμως, η πόλη έχει παραδοθεί στο χάος του πολέμου που κήρυξε η Χαμάς, εκτοξεύοντας χιλιάδες πυραύλους και δολοφονώντας εκατοντάδες αμάχους Ισραηλινούς που σε αντίποινα βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας. 

Με σοκαριστική ταχύτητα ανεβαίνει ο αριθμός των Ισραηλινών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της Χαμάς. Ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί φτάνει πια τους 600. Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 370, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας. 

Δείτε την ανταπόκριση του protothema.gr από το Τελ Αβίβ:

Κλείσιμο


Όπως φαίνεται σε βίντεο-ντοκουμέντο και φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά το protothema.gr, πολυώροφο κτίριο έχει χτυπηθεί στον τελευταίο του όροφο από ρουκέτα με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, την ίδια στιγμή που πολλά από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του Τελ Αβίβ έχουν χτυπηθεί από πυρά της Χαμάς. 

Πύραυλοι της Χαμάς έσπασαν το αντιπυραυλικό σύστημα του Τέλ Αβιβ



Πύραυλοι της Χαμάς έσπασαν το αντιπυραυλικό σύστημα του Τέλ Αβιβ (2)


epithesi-xamas


Από την πλευρά του, το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε αντίποινα και την ίδια στιγμή έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 40 που ισοδυναμεί με την κήρυξη πολέμου. 

Η Χαμάς έχει προχωρήσει σε σφαγές στο νότιο Ισραήλ ενώ έχει προχωρήσει σε απαγωγές περίπου 100 στρατιωτών και πολιτών τους οποίους μεταφέρει σε χωριά της Γάζας. 

Οι τελευταίες κινήσεις του Νετανιάχου

Έγκριση στον Νετανιάχου να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των Παλαιστινίων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο, έδωσε το βράδυ του Σαββάτου το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση πολέμου και έδωσε το «ΟΚ» για «σημαντικότατα στρατιωτικά βήματα».

Η εξουσιοδότηση του Συμβουλίου προς τον Νετανιάχου, αντανακλά τις δημόσιες δηλώσεις που είχε κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός για «σκληρή απάντηση στον εχθρό» και θα του επιτρέψει να διατάξει σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Η δήλωση του υπουργικού συμβουλιου θα υποβληθεί αύριο προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Ασφάλειας της Κνεσέτ και αργότερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πρέπει να δηλώσει την κίνηση και ενώπιον της Ολομέλειας της Κνεσέτ.

Τη Δευτέρα, επίσης, η Επιτροπή θα επικυρώσει αναδρομικά την απόφαση της κυβέρνησης για εκτεταμένη κινητοποίηση των εφεδρειών και την απόφαση για την κήρυξη ειδικής κατάστασης στο εσωτερικό μέτωπο.

Ειδήσεις σήμερα

Άνοιξαν στις 7 οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πώς και πού ψηφίζουμε

Ο Νετανιάχου ορκίζεται «εκδίκηση» για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Πάνω από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Ανάλυση BBC: Πώς φτάσαμε στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς και η διαμάχη για το τέμενος αλ Άκσα

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης