Πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Κούβα φέρνουν οι ελλείψεις στα καύσιμα

Πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Κούβα φέρνουν οι ελλείψεις στα καύσιμα

Η χώρα μαστίζεται από διακοπές ρεύματος και ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα από την εποχή της πανδημίας

avana_lockdown
Κουβανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι διακοπές ρεύματος στο νησιωτικό κράτος θα αυξηθούν σημαντικά λόγω της έλλειψης καυσίμων, γεγονός που ενδεχομένως θα επιδεινώσει τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, η οποία αντιμετωπίζει ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν περιορισμούς στη χρήση ενέργειας σε κρατικές εταιρείες και άλλους φορείς. Επιπλέον γίνονται κινήσεις για την αναβολή αθλητικών εκδηλώσεων και πανεπιστημιακών μαθημάτων.

Ο υπουργός Ενέργειας και Μεταλλείων, Βιθέντε ντε λα Ο Λεβί, μιλώντας την Τετάρτη σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, επισήμαναν ότι οι διακοπές θα μπορούσαν να φτάσουν τις 8-10 ώρες την ημέρα εκτός της Αβάνας, όπου οι κάτοικοι συνήθως γλιτώνουν από τις διακοπές. Όπως είπαν ακόμη, οι διακοπές θα αρχίσουν από τον Οκτώβριο.

Η Κούβα, όπως σημειώνει το Reuters, μαστίζεται από διακοπές ρεύματος και ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα από την εποχή της πανδημίας. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είναι 8% κάτω από τα επίπεδα του 2020 και η παραγωγή αγαθών 40% κάτω, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Κατά την Αβάνα, οι κυρώσεις των ΗΠΑ ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κρίση, στερώντας από τη χώρα το συνάλλαγμα για την εισαγωγή καυσίμων, τροφίμων και άλλων αγαθών.

Σε κάθε περίπτωση, η χώρα εξαρτάται εδώ και χρόνια από τη Βενεζουέλα για το πετρέλαιο, ωστόσο οι εισαγωγές μειώνονται συνεχώς λόγω της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης στη Βενεζούλα,

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Κουβανοί έχουν προκαλέσει πολυάριθμες διαδηλώσεις, όπως αυτές τον Ιούλιο του 2021, τις μεγαλύτερες μετά την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο το 1959. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.




Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias: Το πριν και το μετά της καταστροφής - Δείτε πώς έγινε ο δρόμος που οδηγεί στον Άνω Βόλο

Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη συνέντευξή του - Βεβαίως και είμαι αριστερός, εννοείται ότι θα πάω στρατό, είναι τιμή μου

Άκαρπες οι έρευνες για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης