Ρωσία - Λαβρόφ: Θα επιστρέψουμε «αύριο» στη συμφωνία για τα σιτηρά αν πάρουμε εγγυήσεις από τη Δύση
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις παρεμποδίζουν τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων
Η Ρωσία δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι θα λάβει τις εγγυήσεις που ζητά ώστε να επιστρέψει στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και «αύριο» εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Δύση απέναντι της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.
Ο Λαβρόφ επανέλαβε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις παρεμποδίζουν τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων. Πρόσθεσε ότι, εκτός από τον δωρεάν εφοδιασμό ορισμένων αφρικανικών χωρών με ρωσικά σιτηρά, αυτήν την περίοδο είναι υπό συζήτηση και ένα σχέδιο για την παράδοση ενός εκατομμυρίου τόνων σιτηρών στην Τουρκία σε χαμηλή τιμή.
Ο Φιντάν χαρακτήρισε «σημαντική» τη συμφωνία με την οποία η Ουκρανία μπόρεσε να εξάγει τα σιτηρά της μέσω της Μαύρης Θάλασσας αλλά παραδέχτηκε ότι η Ρωσία προβάλλει αιτήματα όσον αφορά τις δικές της εξαγωγές προκειμένου να αναβιώσει αυτή η συμφωνία.
Η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2022, τερματίστηκε αφού αποχώρησε από αυτήν η Ρωσία, τον Ιούλιο. Η Άγκυρα προσπαθεί έκτοτε να πείσει τη Μόσχα να επιστρέψει σε αυτήν.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.