Έιμι Χάργουικ: Ξεκίνησε η δίκη για τον φόνο της διάσημης σεξοθεραπεύτριας και πρώην μοντέλου του Playboy

Έιμι Χάργουικ: Ξεκίνησε η δίκη για τον φόνο της διάσημης σεξοθεραπεύτριας και πρώην μοντέλου του Playboy

Πώς μια τυχαία συνάντηση αναζωπύρωσε την εμμονή του επικίνδυνου άνδρα, που η Δρ. Έιμι Χάργουικ προσπαθούσε να αποφύγει με κάθε τρόπο

harwik
Την προσοχή των αμερικανικών ΜΜΕ έχει προσελκύσει η δίκη για τη δολοφονία της Δρ. Έιμι Χαργουικ, διάσημης σεξοθεραπεύτριας του Χόλιγουντ, που στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως μοντέλο του Playboy.

H Χάργουικ είχε βρεθεί βαριά τραυματισμένη κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού της στις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα. Ένας πρώην της γυναίκας, ονόματι Γκάρεθ Πέρσχαουζ, εναντίον του οποίου η 38χρονη γυναίκα είχε καταθέσει επανειλημμένα ασφαλιστικά μέτρα, συνελήφθη την επόμενη ημέρα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διάρρηξη και φόνο.



Κλείσιμο
Στη δίκη που ξεκίνησε εχθές στην Καλιφόρνια, η κατηγορούσα Αρχή περιέγραψε πώς μια τυχαία συνάντηση, σχεδόν 8 χρόνια μετά τη διάλυση του σύντομου δεσμού που είχε συνάψει με τον κατηγορούμενο η Χάργουικ, αναζωπύρωσε την εμμονή του διαταραγμένου άνδρα, ο οποίος ξεκίνησε ξανά να παρενοχλεί την σεξοθεραπεύτρια και κατέληξε να εισβάλει στο σπίτι της και να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με το Law and Crime, η Χάργουικ είχε συνάψει δεσμό με τον Περσχαουζ το 2011. Λίγους μήνες μετά, το 2012, η γυναίκα έβαλε τέλος στη σχέση και κατέθεσε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του, ισχυριζόμενη ότι την κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά.

Σχεδόν οχτώ χρόνια αργότερα, κατά τα οποία δεν υπήρχε η παραμικρή επικοινωνία μεταξύ τους, οι δυο τους συναντήθηκαν ξανα τυχαία σε ένα event στο Χόλιγουντ, στα μέσα του Ιανουαρίου του 2020. Η Χάργουικ ήταν προσκεκλημένη και ο Πέρσχαουζ είχε προσληφθεί για να καλύψει τη λαμπερή βραδιά ως φωτογράφος.

gareth
O Γκάρεθ Πέρσχαουζ


Μετά τη συνάντηση αυτή, ο άνδρας κατάφερε να βρει το τηλέφωνο της 38χρονης και άρχισε να την παρενοχλεί, με τηλεφωνήματα, SMS και φωνητικά μηνύματα όπου έκλαιγε με λυγμούς πιέζοντάς την να ξαναβρεθούν. «Εκείνη του ξέκοψε ότι δεν ήθελε καμία επικοινωνία μεταξύ τους, έτσι για να την τιμωρήσει εισέβαλε στο σπίτι της και τη σκότωσε», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα Βίκτορ Αβίλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά του Πέρσχαουζ μετά την συνάντησή τους στο event είχε φοβίσει τόσο πολύ τη γυναίκα, που μπλόκαρε το τηλέφωνό του, άλλαξε τις κλειδαριές του σπιτιού της και έβαλε έναν τεχνικό να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας. Η τρομοκρατημένη γυναίκα είχε στείλει με email στον εαυτό της (πιθανόν ως αποδεικτικό στοιχείο αν της συνέβαινε κάτι) ένα απόσπασμα του ημερολογίου της όπου περιέγραφε τις ενέργειες του «εμμονικού» Πέρσχαουζ.


amie


Η εισαγγελική Αρχή υποστηρίζει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, μεταξύ των οποίων και DNA του κατηγορουμένου που βρέθηκε κάτω από τα νύχια του θύματος και λεκέδες από αίμα στο διαμέρισμα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ενοχή του. Κατά την έρευνα του διαμερίσματος της Χάργουικ είχε βρεθεί μια ένεση που περιείχε θανατηφόρα δόση νικοτίνης, που η Εισαγγελία θεωρεί ότι έφερε μαζί του ο δράστης με την ξεκάθαρη πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα.

hawr


Ωστόσο ο συνήγορος του κατηγορουμένου παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης του είχε μεν μπει παράνομα στο διαμέρισμα της γυναίκας, αλλά δεν σκόπευε να την σκοτώσει, μονάχα να της μιλήσει. Ο δικηγόρος Έβαν Φρανζέλ περιέγραψε τον πελάτη του ως καταθλιπτικό και ασταθή, εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.



Ο Πέρσχαουζ είχε φέρει μαζί του την ένεση νικοτίνης σκοπεύοντας να αυτοκτονήσει, ισχυρίστηκε ο Φρέιζερ, ενώ αρνήθηκε και ότι ο πελάτης του έσπρωξε τελικά την 38χρονη από το μπαλκόνι. Σύμφωνα με το σενάριο που παρουσίασε στο δικαστήριο, ο θάνατος της Χάργουικ ήταν ατύχημα, αφού σκαρφάλωσε στο κάγκελο για να απομακρυνθεί από τον πρώην της και γλίστρυσε.

«Ξεκίνησε μια αλυσίδα γεγονότων που κατέληξε στον θάνατό της» παραδέχτηκε για τον πελάτη του ο Φρανζέλ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν τον κάνει δολοφόνο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έγινε η τραγωδία με τον 3χρονο που πνίγηκε από σταφύλι στην Τήνο: «Ήρθε στο Κέντρο Υγείας χωρίς αναπνοή»

Νέες ταυτότητες: Έτσι θα είναι η μπροστά και πίσω όψη – Ποια στοιχεία θα αναγράφουν

Άγιος Παντελεήμονας: Το αυτοκίνητο πρόδωσε τον 19χρονο που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς - Είχε ληστέψει 14χρονους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης