Η Wagner λειτουργεί στη Λευκορωσία ως «εκπαιδευτική οργάνωση»

Η Wagner λειτουργεί στη Λευκορωσία ως «εκπαιδευτική οργάνωση»

Δημοσιεύματα δείχνουν ότι καταχωρήθηκε στη χώρα-δορυφόρο της Ρωσίας ως εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες… εκπαίδευσης

wagner_new
Η ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner έχει καταχωρηθεί ως «εκπαιδευτική οργάνωση» στη Λευκορωσία, αποκάλυψαν δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης την Τετάρτη.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η εταιρεία είχε καταχωρηθεί ως ΕΠΕ στις 4 Αυγούστου με έδρα την περιοχή όπου πιστεύεται ότι εδρεύουν τα στρατεύματα της Wagner.

Ειδικότερα, το κρατικό μητρώο εταιρειών και ατομικών επιχειρήσεων της Λευκορωσίας αναφέρει ότι η Wagner καταχωρίστηκε για «εκπαιδευτικές δραστηριότητες» στο χωριό Τσελ, στην ίδια τοποθεσία με τη νέα της βάση.

Στην ίδια διεύθυνση, αναφέρει το BBC, είχε καταχωρηθεί τον Ιούλιο και η εταιρεία ακινήτων Concord Management and Consulting, καταχωρήθηκε στην ίδια διεύθυνση τον περασμένο μήνα. Η Concord λέγεται ότι ανήκει κατά 100% σε ρωσική εταιρεία με το ίδιο όνομα, της οποίας γενικός διευθυντής είναι ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Η Ρωσία, με διάγγελμα του προέδρου Πούτιν λίγες ημέρες μετά την ανταρσία της Wagner είχε δώσει τη δυνατότητα στα μέλη της εταιρείας να μετακινηθούν στη Λευκορωσία στο πλαίσιο για συμφωνίας για τον τερματισμό της ανταρσίας.

Από τότε μέλη της Wagner είχαν εντοπιστεί να φτάνουν σε στρατόπεδο νότια του Μινσκ, της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας, για να εκπαιδεύουν στρατεύματα της χώρας.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Wagner και των ρωσικών αρχών. Είπε μάλιστα ότι μπορεί να κληθούν να υπερασπιστούν τη χώρα του, αν και πρόσθεσε ότι θα τους παρακολουθούν στενά.



Ειδήσεις σήμερα:

Οπαδική βία: Τα 4+2 μέτρα Μητσοτάκη - Ακόμα και αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν χρειαστεί

Έγκλημα στην Ευρυτανία: «Σκότωσα τον αδερφό μου, θέλω να παραδοθώ» είπε ο δράστης στην Αστυνομία

Λίλι Άλεν: Ήμουν 12 χρονών όταν έκανα πρώτη φορά σεξ, ξύπνησα την άλλη μέρα κι ο πατέρας μου είχε καλέσει την αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης