Ισπανία: Εκτός ελέγχου η φωτιά στο νησί Λα Πάλμα - Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Ισπανία: Εκτός ελέγχου η φωτιά στο νησί Λα Πάλμα - Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Η φωτιά που ξεκίνησε απόδασική έκταση το Σάββατο, έχει ήδη κάψει 4.500 εκτάρια γης και τουλάχιστον δώδεκα σπίτια

lapalma_new
Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας, καθώς η δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το έντονο κύμα καύσωνα.



Η πυρκαγιά στη Λα Πάλμα ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Ελ Πινάρ ντε Πουνταγκόρδα, μια δασική περιοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού, στα Κανάρια νησιά. Η πυρκαγιά οδήγησε σε εκκεώσεις στα χωριά Puntagorda και Tijarafe.

Κλείσιμο




Η πυρκαγιά έχει ήδη καταστρέψει 4.500 εκτάρια γης και τουλάχιστον δώδεκα σπίτια. Περίπου 400 άτομα από διάφορες υπηρεσίες βρίσκονται επί τόπου και προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.


Ένα υδροπλάνο χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα το Σάββατο, ενώ ένα δεύτερο ενισχύει τις προσπάθειες κατάσβεσης απότο πρωί της Κυριακής.

Ο ισπανικός στρατός έχει αναπτύξει 150 πυροσβέστες του και μια ακόμη μονάδα αναμένεται να ακολουθήσει. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει επίσης δημιουργήσει μια εγκατάσταση για να βοηθήσει τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η φωτιά που εξακολουθεί να καίει για δεύτερη μέρα στη Λα Πάλμα, έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια μετά την έκρηξη ενός ηφαιστείου στο νησί, που κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια.


Ειδήσεις σήμερα:

Το 98% των νέων στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το internet καθημερινά - Μεγάλη η διαφορά με τους μεγαλύτερους

«Μανούλα μου, σε σκότωσε» - Σε κρίσιμη κατάσταση η 25χρονη στην Πάτρα που μαχαιρώθηκε μπροστά στο παιδί της από τον σύντροφό της

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας «χτύπησε» χθες 44°C - Από τις πιο γνωστές στον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης