Κάθε πόλεμος μπορεί να τερματιστεί γρήγορα με δύο τρόπους: είτε με μια συνθήκη ειρήνης, είτε κάνοντας αυτό που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες το 1945, όταν χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά τους όπλα εναντίον ιαπωνικών πόλεων με αμάχους, δήλωσε σε ομιλία του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
«Σε γενικές γραμμές, οποιοσδήποτε πόλεμος, ακόμη και ένας παγκόσμιος, μπορεί να τερματιστεί πολύ γρήγορα. Είτε αν υπογραφεί μια συνθήκη ειρήνης, είτε αν κάνετε αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί το 1945, όταν χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά τους όπλακαι βομβάρδισαν δύο ιαπωνικές πόλεις - τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Πραγματικά περιόρισαν τη στρατιωτική δραστηριότητα με αυτό τον τρόπο και το τίμημα ήταν η ζωή σχεδόν 300.000 αμάχων», τόνισε ο Μεντβέντεφ.
Σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ σημείωσε πως θα είχε τελειώσει σε λίγους μήνες αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σταματούσαν να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο, ενώ πρόσθεσε πως αν σταματήσουν να το κάνουν τώρα, οι εχθροπραξίες θα τελειώσουν σε λίγες ημέρες.
«Εάν το ΝΑΤΟ, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς του, σταματούσαν να προμηθεύουν όπλα και μέσα καταστροφής στην Ουκρανία, τότε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα είχε ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Και αν τώρα σταματήσουν να το κάνουν, τότε η επιχείρηση θα τελειώσει σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι