Η Σλοβακία μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία, τώρα που το Κίεβο ζήτησε επισήμως να του δοθούν αεροπλάνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντουαρντ Χέγκερ.
Ο υπουργός Άμυνας Γιαροσλάβ Ναντ εξήγησε ότι η Σλοβακία δεν χρειάζεται πλέον αυτά τα μαχητικά και θα μπορούσε είτε να τα πουλήσει είτε να τα δώσει στην Ουκρανία, την οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
Ο Ναντ διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
Η Ουκρανία ζητά επίμονα από τους συμμάχους της μαχητικά αεροσκάφη, κυρίως, αν και έχει βάλει στο τραπέζι και δυτικά μαχητικά. Η εκπαίδευση των πιλότων της στα δυτικά μαχητικά θα πάρει πολύ χρόνο, κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι πλευρές. Αντίθετα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα σοβιετικά και ρωσικά μαχητικά πιο γρήγορα.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race