Τρεις Λετονοί ορειβάτες σκοτώθηκαν στο όρος Ντενάλι της Αλάσκας

Τρεις Λετονοί ορειβάτες σκοτώθηκαν στο όρος Ντενάλι της Αλάσκας

Ένας ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την πτώση από μεγάλο ύψος στην υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής

Τρεις Λετονοί ορειβάτες σκοτώθηκαν στο όρος Ντενάλι της Αλάσκας
Τρεις ορειβάτες από τη Λετονία σκοτώθηκαν στο όρος Ντενάλι – γνωστό και ως όρος ΜακΚίνλεϊ – στην Αλάσκα των ΗΠΑ, όταν έπεσαν στο κενό από μεγάλο ύψος. Ένα τέταρτο μέλος της επταμελούς ορειβατικής ομάδας, που επιχειρούσε να κατακτήσει την υψηλότερη βουνοκορφή (σχεδόν 6.200 μ.) στη Βόρεια Αμερική, διακομίστηκε σε νοσοκομείο και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται «κρίσιμη», ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η λετονική ομοσπονδία ορειβασίας. Τα θύματα ήταν «ταλαντούχοι και έμπειροι» ορειβάτες, επισημαίνεται.

Οι υπηρεσίες του εθνικού πάρκου Ντενάλι ανέφεραν ότι ειδοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης για ατύχημα που είχαν τέσσερις ορειβάτες, σε υψόμετρο άνω των 5.500 μέτρων.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της επταμελούς ομάδας κατάφεραν να φθάσουν με ασφάλεια στη βάση τους, σε υψόμετρο περίπου 5.100 μέτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης