Νέα σφοδρή χιονοθύελλα στις βόρειες ΗΠΑ, χαλάζι και ανεμοστρόβιλοι στον νότο

Νέα σφοδρή χιονοθύελλα στις βόρειες ΗΠΑ, χαλάζι και ανεμοστρόβιλοι στον νότο

Λίγες μέρες μετά τα λευκά και τα παγωμένα Χριστούγεννα που πέρασε μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ, άλλο ένα κύμα κακοκαιρίας φέρνει χάος στις μεραφορές και πολιτικές θερμοκρασίες

minessota_snow_1
Πάνω από 30 εκατοστά χιονιού αναμένεται να πέσουν στις Βόρειες Πεδιάδες και τις Μεσοδυτικές ΗΠΑ εντός των επόμενων 24 ωρών, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ενώ το ίδιο βαρομετρικό σύστημα απειλεί με ανεμοστρόβιλους και σφοδρές καταιγίδες πολλές περιοχές του Νότου.

Αφού έριξε περίπου 30 εκατοστά χιονιού στη Νεμπράσκα και τη Νότια Ντακότα, η ισχυρή χιονοθύελλα μετακινείται προς τα ανατολικά και ενδέχεται να πέσουν άλλα 30-45 εκατοστά στις νότιες περιοχές της Νότιας Ντακότας και στη Μινεσότα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Winter Storm Hitting Plains, Upper Midwest With Snow, Ice



South Dakota blizzard interstate and Wyoming i-80 closed snow storm 2023

Το ίδιο χαμηλό βαρομετρικό προκαλεί βροχοπτώσεις και πιθανότητα σχηματισμού ανεμοστρόβιλων κατά μήκος των ακτών του Κόλπου του Μεξικού. Στο Βόρειο Μισισίπι ενδέχεται να ρίξει χαλάζι, όπως είπε η μετεωρολόγος Άλισον Σαντορέλι.



Κλείσιμο




Περίπου 70 πτήσεις ακυρώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο διεθνές αεροδρόμιο Μινεάπολις-Σεντ Πολ, ανέφερε ο ιστότοπος FlightAware.

minessota_snow_2
minessota_snow_3
south_dakota_snow_1



Στο μεταξύ, στην Καλιφόρνια, τα βόρεια παράλια επλήγησαν από σφοδρή βροχόπτωση το Σαββατοκύριακο και υπάρχει πιθανότητα πλημμύρας με τη νέα καταιγίδα που αναμένεται αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη. Σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, είπε η Σαντορέλι.

Περισσότερα από 21.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία του ιστοτόπου powerouteage.us.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ευρωπαϊκό «ναι» στα τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα από την ΕΕ

Κρίση στο Αιγαίο: Επιφυλακή μέχρι τις τουρκικές εκλογές

Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο - «Είχε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση», λέει το Τζάνειο



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης